Izbori 2020

Pritisak na REM da se zabrani spot sa devojčicom: Vučić kaže da bi takva odluka bila čudna

Stranka slobode i pravde i pokret Jedan od pet miliona tražili su da se novi predizborni spot SNS-a, u kom Vučić razgovara sa maloletnom devojčicom, zabrani.

Kao razlog navode zloupotrebu maloletnog deteta u političke svrhe.

– A što da se zabrani? Zloupotreba deteta? Oni su imali decu u skoro svim spotovima, ja ću danas da vam izlistam 50 njihovih spotova. Ovde je važno da imate saglasnost roditelja, a mi imamo saglasnost – rekao je Vučić.

Stranka slobode i pravde (SSP) zatražila je ranije danas od Regulatornog tela za elektronske medije (REM) da u roku od 24 časa zakaže vanrednu sednicu na kojoj će zabraniti emitovanje najnovijeg predizbornog spota Srpske napredne stranke.

U saopštenju stranke navodi se da je ovaj predizborni spot najgrublje kršenje Konvencije Ujedinjenih nacija o pravima deteta i Kodeksa o zaštiti dece od političkih zloupotreba. Ističu da REM ima obavezu da odmah zabrani emitovanje ovog spota, pre nego što nastupi još veća šteta od njegovog emitovanja.

I pokret “Jedan od pet miliona” zahteva od nadležnih da zabrane emitovanje predizbornog spota SNS zbog, kako su ocenili, zloupotrebe deteta zarad političke promocije.

Ocenjuju da je takva “brutalna zloupotreba” dece u političke svrha svojstvena samo “diktatorskim režimima” i da je “nezapamćena u novijoj istoriji”.

Vučić je kazao će oni povući taj spot, ukoliko nadležni organi tako odluče, ali da bi mu takva odluka bila čudna, “jer bi se to prvi put dogodilo u svetu, a svakako u Srbiji”.

Izvor: 021.rs

Vučić je napravio spot sa devojčicom i zaboravio šta je govorio o petljanju dece u politiku pre 3 godine

Ana Marković

Štreber i boem. Bosanka i Banaćanka. Novinar. Hodajući detektor laži i emiter istine. Omiljenost - miris uštipaka u 9 ujutru, selo, leto i grlati petao, crk'o dabogda.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

generic vignette (DESK luftika.rs)
76 Shares
Share via
Copy link