starli-radionica-za-roditelje
studiokamasi.com
Radionice

Zabavni park „Starli“ – Radionice roditeljstva: Kako i zašto nositi bebu?

U okviru ciklusa radionica roditeljstva u Zabavnom parku „Starli“ u četvrtak, 14. aprila održana je još jedna zanimljiva radionica za trudnice i mame na temu „Kako i zašto nositi bebu“.

Mame iz Novog Sada su na radionici saznale sve o prednostima nošenja za bebu i za roditelje i koje sve vrste nosiljki i marama za nošenje postoje. Naučile su i druge važne kriterijume bezbednog i udobnog nošenja i imale su priliku da se upoznaju sa različitim tipovima nosiljki: elastičnom i tkanom maramom, ring-sling maramom, kao i takozvanim strukturiranim nosiljkama.

kako-nositi-bebu
studiokamasi.com

Danijela Birta Čkonjević iz udruženja „Mati“ koja je vodila radionicu istakla je da je veoma bitno da mame nose svoje bebe,  jer je osećaj dodira prvi način komunikacije koji beba poznaje, a topla blizina roditelja je osnovna potreba svakog novorođenčeta, jer mu pomaže da reguliše svoje disanje, telesnu temperaturu, otkucaje srce, ublažava grčeve i generalno pomaže bebi da se uz što manje stresa adaptira na sredinu van majčinog stomaka.

„Roditelj istovremeno odgovara na bebinu potrebu za blizinom i prisustvom, a sebi čini uslugu jer su mu ruke slobodne te može da obavlja sve poslove. Beba vidi, oseti mirise i duboko doživljava svet odraslih i više je uključena u ono što se oko nje događa. U rukama zaposlene osobe, beba neprekidno uči.“ rekla je Danijela.

Prisutne mame su imale priliku da isprobaju različite marame i osete koje bi njima i njihovim potrebama najviše odgovarale.

starli-zabavni-park-novi-sad
studiokamasi.com

Radionice roditeljstva će kroz predavanja i druženja, pokušati da inspirišu i informišu mame i tate i buduće roditelje o trudnoći i porođaju, kao i о dojenju beba.

Svi učesnici će imati priliku da uživo dobiju odgovore na pitanja od savetnica za dojenje i dula – Danijele Birte Čkonjević i Jasmine Lolin  iz udruženja „Mati“, koje će voditi radionice do jula ove godine. Sledeća radionica roditeljstva sa temom „Mitovi i najzanimljivije činjenice o dojenju“ održaće se  12. maja u Zabavnom parku „Starli“.

<Još događaja potražite OVDE>

 

Ne zaboravite da lajkujete Luftiku

U ovom polju je oglasni blok koji može izgledati napadno i ružno. Ako uzrokuje loše iskustvo, izvinte zbog toga. Privremenog je karaktera Skrolujte ispod za još tekstova. 
loading...

Share Follow Tweet Share Share