Youth-Fair

Četvrti regionalni Sajam omladinskog turizma OPENS Youth Fair 2015. biće održan neposredno pred festival Exit, 7. i 8. jula. OPENS Youth Fair 2015. će na Trgu slobode i u Katoličkoj porti dočekati veliki broj mladih iz celog sveta. Spektakularno open air izvođenje Karmina Burane Karla Orfa i nastup najpopularnije regionalne grupe S.A.R.S. biće najbolja priprema za Exit avanturu.

Youth Fair  će i ove godine na Trgu slobode imati sajamski – izložbeni deo, gde će se predstaviti najatraktivnije omladinske destinacije Balkana (kao i festivali, klubovi, centri za ekstremne sportove i mnoge druge neotkrivene atrakcije regiona), kao i panel diskusiju ,,Omladinske prestonice Evrope kao model brendiranja destinacije“ koja će se održati u SKC „Fabrika“ drugog dana festivala.

Youth Fair  sprema najmoćnije izdanje muzičkog programa  – GET EXITed. Publika će prvi put pod otvorenim nebom moći da uživa u kantati Karmina Burana Karla Orfa u izvođenju Orkestra, Hora i solista Opere Srpskog narodnog pozorišta, pod dirigentskom palicom Mikice Jevtića, u aranžmanu sa izdavačkom kućom Schott Music iz  Majnca u Nemačkoj. Jedno od najpoznatijih muzičkih dela svih vremena, veličanstvena i moćna Karmina Burana odjekivaće sa Trga slobode 7. jula u 21 čas, čime će zvanično početi najuzbudljiviji deo Youth Faira.

Zvezde drugog dana 8. jula, na Get EXITed – Youth Fair Advanture Stage-u je jedna od naših najpoznatijih i najuspešnijih grupa S.A.R.S, čiji hitovi vladaju radijskim stanicama, ali i privatnim zabavama.

Velikoj energiji OPENS YOUTH FAIR-A 2015. doprinosi muzički deo programa sajma pod nazivom GET EXITed, koji od Trga Slobode i Katoličke porte pravi podijum za ples.

Pored Simfonijskog orkestra SNP-a i grupe S.A.R.S, na Trgu na Get EXITed – Youth Fair Advanture Stage-u nastupiće i: TAKE A WALK Nisville promo bend, Prljavi inspektor Blaža i kljunovi, Almazian Symphony, Filip Bulatović Funk Edition i Perpetuum Mobile band.

Katolička porta će i ove godine biti mesto za prepuštanje rege zvuku i za latino plesne korake. Na Regge/Latino – Positive Vibrations Stage-u atmosferu će zagrejati WENTI WADADA (Jamaica), IRIE REVOLUTIONS SOUND, MAK FLOSS (UK), CHAJ NELLE (UK), PUSHTA G, HERBAL QUEEN, SUPERSTAR SELECTAH i LITTLE SHUJA.

Inspirisani velikom energijom mladih ljudi, koje Novi Sad zahvaljujući ovakvim manifestacijama uspešno okuplja, na prošlom Youth Fairu rodila se ideja da Novi Sad bude grad gde će svaki dan biti posvećen mladima! Zato je EXIT fondacija uz podršku 115 omladinskih i studentskih organizacija, Lokalnog odbora, a u saradnji sa  Gradom Novim Sadom, odlučila da aplicira za Omladinsku prestonicu Evrope za 2018. godinu (OPENS2018) i velikim trudom i predstavljanjem naših mogućnosti, Novi Sad je ušao najuži krug za tu prestižnu titulu. Upravo zato je ovogodišnji događaj nosi naziv OPENS YOUTH FAIR 2015 .

Youth Fair već četvrtu godinu zaredom organizuju Turistička organizacija Grada Novog Sada i Exit fondacija u saradnji sa Departmanom za geografiju, turizam i hotelijerstvo Prirodno matematičkog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu, Exit fondacijom i Studenstsko kulturnim centrom uz podršku Grada Novog Sada.

(Exitfest.org)

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here