World Chill–Inn bina nalazi se na jednom od najskrivenijih delova Petrovaradinske tvrđave. Okružena vatrenim i žestokim rifovima gitarskih bina i potpuno ušuškana u svom miru, svim posetiocima nudi predah i odmor.

Ekipu iskusnih disk džokeja čine uglavnom novosadski kolekcionari dobre, „World“ muzike, ali i gosti iz inostranstva. Neki od njih rade na radiju, neki su članovi gradskih bendova, a neki rezidenti novosadskih klubova. Svi najavljuju svoja najbolja izdanja za jubilarni Exit festival.

Exit-chillTXT

Desetine hiljada posetilaca koji će slaviti 15. rođendan Exita, mogu da napune baterije i odmore od provoda na Chill bini, uz odličnu muziku Lazy Facea iz Bugarske, osnivača najslušanije reggae emisije na bugarskom radiju “Jamaican airforce”, zatim uz mladi dvojac koji čine Meksikanac i Novosađanin pod imenom Guapachosa Sound System, koji se spremaju da osvoje i Španiju nakon što su za kratko vreme napravili veliki proboj u Srbiji, te Mangala Sound, iz Beograda poznat i kao Government 4000, koji pravi neobične i euforične bass setove uz primesu world-music stilova i mnoge druge.

Čiliraće se uz kumbiju, afro i latino ritmove, retro i ruts varijante regea i fanka i još mnogo varijacija i fuzija koju nudi takozvani „World Music“ pravac. Uz nenametljivu rasvetu i po koji ples žonglera sa vatrom, posetioci će moći da skupe novu snagu za nastavak festivalske avanture.

Exit-world-chill-inn-binaCO

Više od 1.000 umetnika na 30 festivalskih bina od Petrovaradina do Jaza zabavljaće publiku na ovogodišnjem festivalu koji se održava od 9. do 12. jula.

Lajkujte stranicu Luftika i prvi pročitajte nove tekstove ↴

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here