Exit-chill-bina-COVER
Vesti Novi Sad

World Chill–Inn bina na Exitu

World Chill–Inn bina nalazi se na jednom od najskrivenijih delova Petrovaradinske tvrđave. Okružena vatrenim i žestokim rifovima gitarskih bina i potpuno ušuškana u svom miru, svim posetiocima nudi predah i odmor.

Ekipu iskusnih disk džokeja čine uglavnom novosadski kolekcionari dobre, „World“ muzike, ali i gosti iz inostranstva. Neki od njih rade na radiju, neki su članovi gradskih bendova, a neki rezidenti novosadskih klubova. Svi najavljuju svoja najbolja izdanja za jubilarni Exit festival.

Exit-chillTXT

Desetine hiljada posetilaca koji će slaviti 15. rođendan Exita, mogu da napune baterije i odmore od provoda na Chill bini, uz odličnu muziku Lazy Facea iz Bugarske, osnivača najslušanije reggae emisije na bugarskom radiju “Jamaican airforce”, zatim uz mladi dvojac koji čine Meksikanac i Novosađanin pod imenom Guapachosa Sound System, koji se spremaju da osvoje i Španiju nakon što su za kratko vreme napravili veliki proboj u Srbiji, te Mangala Sound, iz Beograda poznat i kao Government 4000, koji pravi neobične i euforične bass setove uz primesu world-music stilova i mnoge druge.

Čiliraće se uz kumbiju, afro i latino ritmove, retro i ruts varijante regea i fanka i još mnogo varijacija i fuzija koju nudi takozvani „World Music“ pravac. Uz nenametljivu rasvetu i po koji ples žonglera sa vatrom, posetioci će moći da skupe novu snagu za nastavak festivalske avanture.

Exit-world-chill-inn-binaCO

Više od 1.000 umetnika na 30 festivalskih bina od Petrovaradina do Jaza zabavljaće publiku na ovogodišnjem festivalu koji se održava od 9. do 12. jula.

Ne zaboravite da lajkujete Luftiku

Share Follow Tweet Share Share