Dogadjaji

Weekend Media Festival od 20. do 23. septembra

Weekend predstavlja urbani Pariz i Berlin: Dva najuzbudljivija grada u Europi nastala su na temelju različitosti

Partneri ovogodišnjeg Weekend Media Festivala su Nemačka i Francuska čiji predavači će nas kroz panele, izložbu i priču provesti kroz savremenu kulturu svojih najpoznatijih gradova

 

Zagreb, 11. aprila 2018. – Krenule su pripreme za 11. Weekend Media Festival koji je zakoračio u svoju drugu deceniju. Ove se godine najveći regionalni komunikacioni festival održava od 20. do 23. septembra, a svima dobro poznata lokacija, bivša tvornica duhana u Rovinju će biti u znaku urbanog Pariza i Berlina. Partneri ovogodišnjeg Weekend Media Festivala tako su Francuska i Nemačka, vodeće europske gospodarske sile, ali i priestolnice multikulturalnosti, umetnika, intelektualaca i inovatora.

Tomo Ricov, direktor Weekend Media Festivala istaknuo je: “Pariz i Berlin uspjeli su iskoristiti svoje raznolikosti koje su ključni čimbenik njihove dinamičnosti i stalne obnove. Upravo nam je taj suživot naizgled nespojivih ideja poslužio kao inspiracija za ovogodišnji 11. Weekend.“

Deo programa ovogodišnjeg Weekenda će biti posvećen gostima iz Nemačke i Francuske koji će zajedno na Weekendu predstaviti ujedinjenost i isprepletenost Evrope. Kroz predavanja i panele upoznaće nas s najboljim marketinškim, medijskim i poslovnim praksama svojih zemalja, a u popratnom programu provešće nas kroz savremeni Berlin i Pariz.

Izložbom i pričom zavirićemo u život modernog bon vivanta, pronaći pariški šarm u najsavremenijim izumima i saznat kako u Berlinu koegzistiraju pankeri i poslovni ljudi, zarđali bicikli i luksuzni nemački automobili, cenjeni slikari i grafiteri – i svi se osjećaju dobrodošlo.

„Berlin i Pariz su oduvijek poznati kao gradovi slobode za ljude čija osobnost i način razmišljanje izlaze iz društveno zadanih okvira. Upravo takve ljude, vizionare naše industrije, trudimo se okupljati na Weekendu. Zato nam je jako drago da su nam ove godine partneri države i gradovi koji potiču različitosti i kreativno razmišljanje. Sigurno ćemo imati što naučiti jedni od drugih”, kazao je Nikola Vrdoljak, direktor programa Weekend Media Festivala.

Pripreme za 11. Weekend Media Festival su u punom jeku. Early bird kotizacije već su u prodaji i do 1. maja mogu se kupiti po izuzetno povoljnoj ceni od 1.200 kuna. Svi marketingaši svoje radove mogu prijaviti na sedmi po redu BalCannes, a najbolje digitalne radove u regiji predstaviće najvažnija digitalna nagrada, SoMo Borac.

Osim po konstruktivnim, a ponekad i provokativnim raspravama o trendovima u komunikacijskoj industriji, Weekend je poznat i po najboljim tulumima. I ove godine nas očekuje raznovrstan glazbeni program i druženja do dugo u noć.

Marina Mandadžić

Veliki zaljubljenik u modu i autorka bloga "Modni trendovi u ogledalu". Voli dobre žurke. Posvađana sa telefonom.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

Share via
Copy link