Magazin Srbija

Mutavi, Rošavi i Vučko napunili auto oružjem za Vulinov lažni pokušaj atentata u Jajincima

jajinci-policija-oruzje

Prema iskazu koji je Marko Miljković, desna ruka Veljka Belivuka, dao u tužilaštvu, ministar Aleksandar Vulin je organizovao lažni pokušaj atentata na Aleksandra Vučića u Jajincima, tada premijera Srbije.

NewsMax Adria objavila je još jedan deo iskaza Marka Miljkovića pripadnika klana Veljka Belivuka, osumnjičenog za teška ubistva u kojem je govorio o aferi “Jajinci”.

„Da vam predočim akciju, to je akcija gde su Aleksandar Stanković zvani ‘Mutavi’, sada pokojni, Aleksandar Vidojević zvani ‘Rošavi’ i Nenad Vučković zvani ‘Vučko’, zajedno sa Aleksandrom Vulinom, po njegovom naređenju, napunili auto pun oružja i stavili blizu kuće Aleksandra Vučića u Jajincima. Na taj način su hteli da prikažu medijima kako je Vučić bio meta, a do dan danas niko nije odgovarao za taj auto pun oružja“, naveo je Miljković u svom iskazu, a prenosi NewsMax Adria.

Podsetimo, 29. oktobra 2016. godine, u blizini porodične kuće tadašnjeg premijera Srbije Aleksandra Vučića u Jajincima, policija je pronašla automobil sa oružjem.

Epilog je da je Više javno tužilaštvo u avgustu 2017. donelo odluku o tome da nema osnova za pokretanje krivičnog postupka u slučaju „Jajinci“, i to nakon što je glavni policijski inspektor u julu zatvorio operativne obrade.

Tokom prethodnih dana mediji su objavili i da je Aleksandar Vulin veza Aleksandra Vučića sa Veljkom Belivukom. Prema iskazu Marka Miljkovića, on se lično viđao sa ministrom unutrašnjih poslova Aleksandrom Vulinom, koji je sam odabrao kuću u Ritopeku, gde je klan Belivuk-Miljković izvršio najveći broj likvidacija.

Vulin lično birao kuću u Ritopeku za sve užase, on je veza između Belivuka i Vučića

Luftika

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

1.3K Shares
1.3K Shares
Share via
Copy link