Magazin Srbija

Vulin lično birao kuću u Ritopeku za sve užase, on je veza između Belivuka i Vučića

aleksandar-vucic-aleksandar-vulin

Marko Miljković, prvi saradnik Veljka Belivuka, koji je u pritvoru pod optužbama da je učestvovao u ubistvima i trgovini drogom, tvrdi da se sastajao sa ministrom odbrane Aleksandrom Vulinom i predsednikom države Aleksandrom Vučićem.

U delu njegovog policijskog iskaza, u koji je NewsMax Adria imao uvid, Miljković navodi i da je sam ministar Vulin izabrao kuću strave u Ritopeku.

On je navodno negirao sva krivična dela za koja se tereti, a Vulina je navodno upoznao preko svog dede Svetozara Vujačića, koji je savetnik ministra.

Miljković je kazao da je ministra Vulina upoznao u jesen 2019. godine u noćnom klubu „Gotik“ u Karađorđevoj ulici, prenosi N1.

„Tad nam je Vulin predložio da im nađem jedan ‘štek’ (skrivenu, bezbednu lokaciju) van Beograda na neko određeno vreme“, naveo je Miljković.

Navodno se sa bivšim ministrom policije Nebojšom Stefanovićem nikada nije sreo, ali je naveo da se sa Vučićem našao u stanu na Zvezdari, koji je i Belivuk spominjao u svom iskazu u koji su imali uvid novinari Mreže za istraživanje kriminala i korupcije (KRIK).

„Vučić mi je tada rekao da ja slobodno mogu da se nalazim sa Aleksandrom Vulinom i da sarađujem sa njim jer je on njegova desna ruka… Vulina sam prvo vodio u dve kuće to je jako bitno, na levoj obali Dunava, to znači Krnjača, Borča, Ovča i tako dalje. Njemu se tamo nisu svidele te dve kuće iz više razloga, ali glavni razlog je bio zato što sam ja upravo iz tih krajeva, pa da nas ne bi povezivali“, navodno je kazao Miljković.

On je dodao i da je Vulina nakon toga odveo na lokaciju u Ritopeku, kojom je Vulin bio „oduševljen“, a da mu je rekao da „u tu garažu niko ne dolazi dok je oni koriste“, piše Nova.

U iskazu je Miljković navodno kazao i da se sa Vulinom poslednji put video u leto 2020. godine, kada mu je tražio da predsednika Višeg suda Aleksandra Stepanovića uceni snimkom koji je trebala da napravi starleta Tijana Maksimović, poznatija kao Tijana Ajfon, tadašnja verenica Milovana Tadića Mikse, šefa obezbeđenja Veljka Belivuka.

Miljković se u iskazu osvrće i na slučaj Jajinci, ali i na Jovanjicu, o čemu će, kako se navodi, govoriti u nastavku postupka.

Vulin je prethodno u medijima komentarisao iskaz sa saslušanja Marka Miljkovića, ocenivši da se na osnovu njegovih reči može zaključiti da osumnjičeni i u zatvoru dobijaju poverljive informacije.

„Taj klan je predugo postojao i sada su u zatvoru i neće izaći iz zatvora do kraja svog života. Znamo šta im je cilj, a to je da bace ljagu na MUP i sve operativce koji rade na slučaju“, izjavio je Vulin o Miljkovićevoj odbrani.

Predsednik Vučić je tokom jučerašnjeg TV gostovanja rekao da Belivuka ili Miljkovića nikada nije „ni čuo, ni video“, kao i da je spreman da svoj iskaz dokaže na poligrafu.

Svedočenje Miljkovića Vulin komentariše u svom stilu navodeći da bi ova priča bila smešna da “da nisu počinili toliko užasa”.

Prema rečima Vulina, oni su svi bili pripremljeni od svog „konsiljerea“ da se brane ćutanjem, dok su Belivuk i Miljković imali zadatak da „izađu prema nama“ i da kažu, kao što je Belivuk i rekao: „Ako se neki ljudi ne opamete, reći ćemo sve o njima“.

„Pokušali su da nas ucene, ali to ne prolazi kod nas, a posebno kod Vučića“, poručio je Vulin.

Vulin je rekao i da je neverovatno da neki mediji još prenose izjave uhapšenog Veljka Belivuka i članova njegove kriminalne grupe, iako je po njegovoj oceni, dokazano „da su kasapi i mesari“.

On je rekao da „u čitavoj Evropi padaju klanovi i nikoga nije briga šta je povodom toga izjavio El Čapo“.

„Ova banda je ubijala nečiju decu. Ovi nesrećnici koji skandiraju (na tribinama protiv Vučića) treba da znaju da bi možda neko od njih upoznao kuću u Ritopeku“, rekao je Vulin, komentarišući skandiranje navijača protiv predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

On je povodom navoda o povezanosti predsednika Srbije Aleksandra Vučića i Belivukove kriminalne grupe, i iskaza osumnjičenih koje prenose mediji, rekao da je cilj toga „apsolutno destabilizacija Srbije“.

KRIK proglašen “mafijaškim megafonom”, još jedno linčovanje medija na delu

Luftika

komentar

Klikni da objaviš komentar

  • Laže jedan da se odbrani, laže drugi da se odbrani. Nešto ima, istina je negde na sredini, niko nije čist, tako mu Bog pomogao.

2.5K Shares
2.5K Shares
Share via
Copy link