Magazin

Dok su pukovniku Vulinu kriminalci upadali na fotke, Neši Stefanoviću upadali su za sto

stefanovic i kriminalci

Prethodnih dana u javnosti je odjeknula fotografija ministra policije Aleksandra Vulina, koji se našao u zagrljaju vođe navijača Rada Vladimira Kovačevića Kovača, osuđivanog “žestokog momka”. Međutim, njihova bliskost i srdačan susret zabeležen na “Birfestu” ne predstavlja usamljen slučaj. Tako su po ugledu na Vulina, istim putem krenuli i ministar odbrane Nebojša Stefanović i bivši predsednik Fudbalskog saveza Srbije, Slaviša Kokeza koji su snimljeni sa Kovačem dok su sedeli zajedno za stolom.

Snimak iz kafića je objavio portal Direktno, gde se vidi kako osuđivani vođa navijača prilazi ministru Stefanoviću i na uvce šapuću nešto jedan drugom, ćaskajući “u prolazu”. Kokeza je dr Nenadu pravio društvo, a Kovačević zatim odlazi i seda za sto i u društvo “Zabranjenih”, Nenada Alajbegovića zvanog Alibeg i Miloša Šušilovića Kostića. Snimak je pretpostavlja se, nastao 27. novembra 2019. Godine. Kako god, kolekcija prave “poplave” fotografija ministara sa osuđivanim licima se dopunjuje i pravi se album kriminalaca.

Društvance za poželeti

Snimak ekskluzivnog karaktera i drugarskog “dijaloga” je objavio portal Direktno.rs, tako da dvojica visokih funkcionera iz tabora naprednjaka ufotkani sa pomenutim Kovačem nemaju Vulinov alibi, pozivajući se da nisu znali ko je on. Znali su, i te kako.

U blizini Stefanovića i Kokeze, neposredno su se našli i vođa Zabranjenih, Alibeg, čovek koji je više puta ranjen, a sa njim i Miloš Šušilović Kostić, takođe iz pomenute navijačke grupe.

Njihova bogata biografija, i o kakvim osobama je reč, najjasnije se može sagledati uvidom u dosijee.

Vladimir Kovačević Kovač u rasponu od 2004. do 2020. godine zaveden kao izvršilac ukupno 18 krivičnih dela, i to: tri krivična dela u vezi sa oružjem (sva tri puta mu je oduziman pištolj), izazivanje opšte opasnosti, napad na službeno lice u vršenju službene duđnosti, nasilničko ponađanje,teška krađa, teška telesna povreda, izazivanje nacionalne, verske i rasne mržnje i netrpeljivosti, sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje.

Nenad Alajbegović Alibeg, u periodu od 1993. do 2011. se u evidenciji vodi kao izvršilac 67 krivičnih dela, među kojima se posebno izdvajaju: ubistvo u pokušaju Nikole Mileusnića i Milana Topalovića, krivična dela u vezi sa drogom i oružjem, teška telesna povreda, nasilničko ponašanje, razbojništvo, krađe, iznude, prikrivanja i drugi.

Miloš Kostić Šušilović je počinio šest krivičnih dela, a to su: krađe, učestvovanje u tuči, krivična dela u vezi sa oružjem pa mu je ove godine oduzet pištolj, nasilničko ponašanje.

Vlast se kerefekiše

Nezavisni mediji godinama su ukazivali na veze države i huligana pa je ta priča odavno poznata. No, mimo sve večeg broja afera, Vlada Srbije se čini stabilnom i čvrstom, a sve zasluge pripadaju jednom čoveku, onom koji još uvek  „nikog svog nije dao“.

Prethodno je u javnost dospela slika sadašnjeg ministra policije Aleksandar Vulin sa “Birfestu” takođe sa Kovačom, a da se kako tako opravda na to je rekao sa njim svako može da porazgovara ali i da se fotografiše. Kovač je kako se navodi, u policiji rekao da je sasvim slučajno sreo Vulina i imao želju da se slika sa njim.

Juče je i „Nedeljnik“ obelodanio fotografiju Vulina sa Stevanom Holićem, saradnikom vlasnika imanja „Jovanjića“. Kao pripadnik grupe koja je proizvodila marihuanu on se nalazi na optuženičkoj klupi Specijalnog suda.

Po onome što se događa, vlast se pravi nevešta i “blesava”. Klika na koju računa je “pamćenja zlatne ribice” i kolektivna amnezija naroda. Ili poturaju jeftin trik da bi skrenuli pažnju sa nečeg još skandaloznijeg. Ili pak, misle da im se jednostavno može sve. Da bi vlada Srbije pala, potreban je pun album sa sličicama, i “autogram” od svakog od njih koji bi značio osudu, pa da konačno neko i odgovara za svoja dela. Koliko još fotografija je potrebno, videće se. Sve u svemu, dosadašnji tok upućuje da će ih tek biti.

FBI prosledio stranim službama razgovore političara sa Belivukom, MUP kao Koštunica, ništa ne zna i neće da zna

Redakcija Luftika.rs

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

generic vignette (DESK luftika.rs)
157 Shares
157 Shares
Share via
Copy link