Balkan Magazin

Dok je sejao smrt po Cetinju ubica čak 3 puta telefonirao, 2. poziv potpuna misterija

borilovic-cetinje
Foto: Savo Prelevic/Afp

Vuk Borilović je tokom svog krvavog pohoda u Cetinju čak tri puta telefonirao, a neke razgovore obavio je i nakon što je teško ranjen, izvestila je crnogorska Uprava policije u opširnom saopštenju u kojem je rekonstruirala kretanje i ponašanje pomahnitalog masovnog ubice.

Nakon što je zverski ubio Natašu Martinović i njena dva sina, nazvao je njenog supruga Miloša hladnokrvno mu poručivši da je ubio i svoju i njegovu porodicu. Međutim, druga dva poziva i dalje su nerazjašnjena.

– Na osnovu do sada sprovedenih uviđajnih radnji proizilazi da je oko 15.30 sati V.B. (34) obavio telefonski razgovor s drugom osobom, čiji identitet za sada, iz razloga zaštite oštećenih i svedoka, nećemo objaviti, a u kojem je, između ostalog, saopštio da je u svojoj kući lišio života porodicu koja je kod njega stanovala, odnosno dvoje maloletne dece – navodi se u saopštenju UP.

Prema nezvaničnim informacijama koje su procurile u javnost, vreme i opis ovog poziva poklapa se s pozivom koji je ubica uputio Milošu Martinoviću, ali rečenica koju je izgovorio i dalje navlači veo misterije oko čitavog slučaja.

Naime, Borilović, do tog trenutka nije ni bio u kontaktu ni s jednim od članova svoje porodice, ni bliže ni dalje, a od svih žrtava u rodbinskim vezama je bio samo sa stricom Goranom Đurišićem kojeg je hladnokrvno likvidirao.

U medijima je obznanjeno i da je jedan od tri poziva bio upućen poznaniku kojem je rekao da je teško ranjen i da najverovatnije neće preživeti.

Drugi poziv

Naime, kako je policija prenela, prilikom razmene vatre s ubicom na kojeg je ispaljeno 20 metaka, jedan službenik policije ranjen je u predelu glave.

– Do sada sprovedene mere i radnje ukazuju da je jedan od metaka koji je ispaljen od strane policijskih službenika pogodio V.B. i tom prilikom ga teško ranio. Nakon naizmenične upotrebe vatrenog oružja od strane policijskih službenika i V.B., shodno njihovim izjavama i izveštajima, u jednom trenutku više nije bilo upotrebe oružja od strane V.B. – stoji u saopštenju koje je stiglo i u redakciju “Blica”, prenosi jutarnji.hr.

Upravo se u istom dokumentu dalje navodi da je ubica tada uputio pomenuti poziv poznaniku čiji identitet nije otkriven i rekao mu da “neće preživeti”.

– Ovo potvrđuje i izjava svedoka koji je telefonom razgovarao s V.B. oko 15:50 sati, odnosno dvadesetak minuta posle telefonskog razgovora koji je prethodno vodio V.B. Po izjavi svedoka, u ovom telefonskom razgovoru od 15:50 sati, V.B. je izjavio da je lišio života veći broj osoba i da je teško ranjen i da misli da neće preživeti – potvrđuje se u policijskom saopštenju.

Crnogorska Uprava policije izvestila je da je Vuk Borilović obavio još jedan telefonski poziv dok je sejao smrt po Cetinju, odnosno navodno pre nego što je pozvao Miloša Martinovića, ne navodeći tačno vreme.

Međutim, taj treći poziv je i dalje potpuna misterija budući da iz policije nisu naveli ni njegov sadržaj, kao i kome je on bio upućen. Nadležni, navodno, iz sigurnosnih razloga ne žele objaviti s kim je Borilović razgovarao tokom svog krvavog pohoda.

– Ovom razgovoru (s Milošem Martinovićem) je prethodio još jedan razgovor o čijem sadržaju i identitetu osoba se za sada, iz istih sigurnosnih razloga nećemo izjašnjavati ali koji potvrđuju prethodne navode – stoji u pomenutom saopštenju.

Dakle, može se zaključiti da je Vuk Borilović nakon ubistva Nataše Martinović i njenih sinova obavio dva telefonska razgovora, dok je treći poziv uputio teško ranjen na samrti.

borilovic-cetinje-7
Foto: Savo Prelevic/Afp

Bez ranijih konflikata

– U interesu javnosti, ukazujemo da na osnovu prikupljenih saznanja postoje indicije, zasnovane na iskazima osoba iz neposrednog okruženja V.B., koje su ukazivale na promene u njegovom ponašanju, ali ne i na potencijalno izvršenje ovakvog zločina, te je tim povodom bio zakazan specijalistički pregled V.B.

Naglašavamo i da ne postoje saznanja, niti je policiji prijavljivano, da su postojali raniji konflikti, niti bilo kakav prethodni napad u poslednjem periodu od strane V.B. na porodicu podstanara. U istom smislu, ne treba dovoditi u uzročno-posledičnu vezu izvršenje ovog teškog zločina s bilo kakvim protivpravnim ponašanjima iz prethodnog perioda – navodi policija uz apel na solidarnost i odgovorno izveštavanje o masovnom zločinu kakav Crna Gora ne pamti.

– Vrlo je važno, posebno u kontekstu brojnih neodgovornih komentara, objava, saopštenja i ponašanja da se spreče bilo kakvi povodi za dalje konflikte između porodica, a pogotovo u okviru negativnih običaja koji trebaju biti iskorenjeni na području Crne Gore – navodi se u policijskom apelu.

borilovic-cetinje-6
Foto: Savo Prelevic/Afp

Podsetimo, Vuk Borilović ubio je 10 sugrađana u petak, a ranio njih 6 pre nego što je i sam ubijen. Tokom krvave drame iz lovačke puške nasumično je pucao u podstanare, susede, zatim ekipu Hitne medicinske pomoći i pripadnike policije koji su došli na mesto pucnjave, ali i prolaznike.

I dalje se čeka nalaz obdukcije koji će pokazati ko je tačno zadao smrtonosni metak Vuku Boriloviću. Prema za sada nepotvrđenim informacijama, njega je usmrtio sugrađanin Nenad Neno Kaluđerović nakon što ga je policija prethodno ranila.

Izvor: jutarnji.hr

Reči najpoznatijeg krvnog osvetnika s Cetinja šapatom se šire Crnom Gorom i seju strah

OGLAS

Share via
Copy link