Srbija Vesti

Vujošević još prošlog leta govorio o sumnjivoj vezi Vučića i vođa navijača

Trofejni košarkaški trener govorio je u julu 2020. godine da je Aleksandar Vučić, kada je bio „samo“ prvi potpredsednik Vlade, prilikom posete Sportskom društvu Partizan otišao prvo u kancelariju navijača, a ne u prostorije sportskog društva, košarkaškog ili fudbalskog kluba.

Svi se sada prave ludi dok nas preko televizije “farbaju” da su uhvatili Pabla Eskobara. Veze između režima i vođa navijača više su nego očigledne, a mnogo se može naučiti na primeru dešavanja u Partizanu, o čemu je najpozvaniji da govori Duško Vujošević, najtrofejniji trener u istoriji kluba.

– Sukobi unutar SNS-a, između Stefanovića i Vučića, proizveli su i podele kod navijača, jer su jedni Stefanovićeva „vojska“, ali ne smeju do kraja da se suprotstave Vučiću – izjavio je tada za ovaj nedeljnik Vujošević.

Duško Vujošević poznat je kao čovek koji je uvek govorio šta misli štiteći interese kluba i igrača koje predstavlja, a zbog takvog direktnog stava prosto je oteran iz Partizana pod pritiskom režima, a kojem su se pravi navijači kluba povinovali.

– Vlast je kupila vođe i kontroliše neke grupe navijača i Zvezde i Partizana, prema kojima se odnosi i koristi ih kao svoje falange. Prepoznao je (Vučić) njihovu snagu u novim vremenima i njihov značaj i na perfidan način to usavršio do kraja, postavio svoje vođe i od navijača napravio svoje falange – rekao je Vujošević.

Dotakao se i rušenja u Savamali sa kojim se povezuju i ove “falange” vlasti.

– Ne znam da li su i oni bili pod fantomkama u noći kada je rušena Savamala, ali sasvim je moguće da su tamo bili i neki od njih. Moguće je da su neki od njih (tokom nedavnih demonstracija) bili u grupi koja je gađala policiju. Stali bi kod fontane, a policija ne ide na njih, nego bije studente – ocenjuje legendarni trener.

Do problema u Parizanu došlo je nakon ubistva Brisa Tatona 2009. godine kada su se “12 momaka”, koji su “koliko-toliko” kontrolisali južnu tribinu, “razbežali” posle ubistva da ne bi bili uhapšeni. Tada je, objašnjava, nastao prazan prostor u koji se ubacila navijačka grupa “Janjičari”, a  zamenik komandanta Žandarmerije Nenad Vučković Vučko preuzeo je kontrolu nad južnom tribinom.

– On (Vučković) je Novaku Nediću, koji je za generalnog sekretara Vlade Srbije postavljen 2014, kad je Vučić postao premijer, napravio konekciju sa navijačkom grupom Janjičari, čiji su pripadnici iskoristili “interregnum” i osvojili jug – dodao je Vujošević.

Trofejni košarkaški trener je pričao da je pripadnicima te grupe tako obećano odlaganje zatvora, omogućeno im je da obavljaju sumnjive poslove, obećana im je zaštita, a za protivuslugu na stadionima su obezbeđivali navijanja bez uvredljivih reči “Vučiću, pederu”.

Naglasio je da zbog toga što u Srbiji nikada nije izgrađen sistem finansiranja vrhunskog sporta, uvek je morala da postoji veza sa ljudima na vlasti da bi sportska društva opstala.

– Zato finansiranje zavisi od konekcija sa vlašću i od ćefa ljudi koji su na vlasti – istakao je Vujošević, prenosi Direktno.

Kako je Velja Nevolja zabranio navijačima Partizana da skandiraju “Vučiću, pederu!”

Antonije Kosanović

Traži smisao u vreme besmisla, rečima potkradajući emocije.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

916 Shares
916 Shares
Share via
Copy link