Magazin Srbija Vesti

Vujošević: Vučić će na jug instalirati nove vođe koje samo njemu odgovaraju

„Vučić će na Partizanovom jugu upokušati da instalira vođe koje njemu odgovaraju. Zvezdine vođe su unapred amnestirane. Eventualno može biti akcije protiv onih koji mogu da budu problem njemu lično, njegovoj familiji i najbližim saradnicima”, predviđa proslavljeni košarkaški trener Partizana Duško Vujošević naredne korake vlasti u Srbiji prema organizovanim kriminalnim grupama.

Vujošević je, u novom izdanju nedeljnika NIN, rekao da je država otpočela obračun sa Belivukovom grupom onog trenutka kada su počeli da pritiskaju ljude bliske vlasti ili same članove SNS-a čime je pređena “crvena linija”.

Veruje da je vlast počela da “sluti da to neće imati kraj”. Legendarni trener smatra da je laž kako uprava nije znala za “bunker” na Partizanovom stadionu.

U prošlogodišnjem intervjuu za isti list, Vujošević je podsetio da je Vučić napravio dogovor sa navijačima dok je još bio prvi potrpedsednik Vlade, kao i da je od nekih navijačkih grupa stvorio svoje falange.

– Niti sam govorio o grupi Veljka Belivuka, a pogotovo nisam mislio na većinu navijača. Samo zlonameran čovek može da poistovećuje sve navijače s kriminalom. Navijači su jako bitni, a i pojedini antropolozi čoveka definišu kao homo ludensa, kao stvorenje koje voli da igra ili voli da gleda igre – objašnjava Vujošević.

Naveo je da je Vučić od trenutka kada je postao prvi potpredsednik Vlade počeo agresivno, apsolutistički da se meša u sport. Sve je počelo još dok je Vučić bio u Srpskoj radikalnoj stranci.

– Nije Belivuk u to vreme imao svoju grupu, niti su postojali ‘Principi’. Prvi put sam za tu grupu čuo pre nekoliko dana. Vučić je navijač Crvene zvezde, nije bio vođa, ali je ostrašćeni navijač i kontakt s njima je imao i pre nego što je došao na vlast, dok je još bio u radikalima – dodao je Vujošević.

Rekao je da je Vučić imao kontakt s Partizanovim navijačima, da je radio s navijačima još dok je bio u Srpskoj radikalnoj stranci, a da je taj rad „multiplikovao“ kada je preuzeo vlast.

– Tokom prve posete Partizanu nije došao u sportsko društvo, niti u fudbalski, košarkaški ili bilo koji drugi klub… Otišao je u kancelariju navijača i tada sam shvatio da želi da ih kupi, da im da moć i da klub ruši uz pomoć navijača Partizana – kazao je Vujošević.

On je naveo da je ubistvo francuskog navijača Brisa Tatona dovelo do „interregnuma“ na tribini Partizana i da su je nakon Vučićeve posete preuzeli Aleksandar Stanković – poznat kao „Sale Mutavi“ i Veljko Belivuk.

– Procenjeno je da ta akcija treba da ide preko navijača, a Novak Nedić, koji je 2012. bio zamenik generalnog sekretara, a od maja 2014. generalni sekretar Vlade Srbije, operativno je preuzeo taj posao. Budući da je Vučić bio i sekretar Saveta za nacionalnu bezbednost i koordinator službi bezbednosti, u dosijeima su pronađena inkriminišuća dela Stankovića i Belivuka – dodao je Vujošević.

Kazao je da je verovatno postignut dogovor o kontroli tribine, zamrzavanju kazni za Stankovića i Belivuka i mogućnosti da rade i poslove koji nisu dozvoljeni.

– Pretpostavljam, ne znam i to je jedino što ću da pretpostavim – istakao je Vujošević, a prenosi Danas.

Vujošević još prošlog leta govorio o sumnjivoj vezi Vučića i vođa navijača

 

Antonije Kosanović

Traži smisao u vreme besmisla, rečima potkradajući emocije.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

104 Shares
Share via
Copy link
Powered by Social Snap