Kolumne

Umorni predsednik Vučić: Sutra imam i sa Micotakisom i sa… ubijte me Kurcom

vucic

Umorni ste predsedniče. Teško je voditi brigu o nama nevernicima, biti vaspitan, dosledan, pošten, a još teže držati reč i ostati svoj. Zamorno je i besmisleno biti čovek u današnje doba predsedniče, u Vaše doba.

Razumem zašto se stalno ljutite na nas nevaspitane, neobrazovane, netalentovane i nestručne motače kablova. Potpuno razumem zašto ludite dok mi nonšalantno ispijamo kafu i ne radimo ama baš ništa, dok Vi evo punu deceniju sami samcijati istovarujete po nama svo ovo blagostanje iz šlepera punog lažnih obećanja.

Od maloletne demokratije postali smo zoo vrt egzotičnih životinja, gde umesto lava caruje neka sorta ekonomskog tigra, a od naroda koji veruje da ima nebesku snagu volje doznali smo za sve naše Velje i nevolje.

Umorni ste predsedniče, oče za kojim sam skriveno patio još od odlaska Slobe. Umorni ste jer nije lako održavati iluziju čitavu deceniju, nije lako sažvakati tolike kilometre betona i podojiti ovolike milione obećanja gladnih ljudi.

Sad se za nas Srbe zna predsedniče, zahvaljujući Đokoviću, ali pre svega Vama i Vašoj sviti zaslužnoj za ovaj napredni raj. Znaju da smo poslušnici kakvih nema, da sa nama mogu šta, kako i gde hoće i da ćemo pristati na sve što traže jer smo takvi, preponosni da bi imali stav.

Ne mogu oni Vas predsedniče tamo u zapećak da zature, koliko Vi možete iritantno da štrčite i istvoremeno da pripadate ovakvom izabranom društvu. Vi ste uspeli ono što ste želeli, postali ste deo odabrane grupe ambicioznih egzibicionista koji odlučuju koliko vrede ljudski životi, naša zemlja, istorija, voda i vazduh. Vi ste deo elite, bravo predsedniče!

Umorni ste predsedniče. Umorni ste i više ne znate ni šta pričate nakon trideset godina vatrenih govora, pretnji, ucena, ali i smirivanja tenzija, slatkorečivosti, odlučnosti, glasnog zapitkivanja i potresnog začuđivanja. Vaše oratorske sposobnosti neko bi zloupotrebio, jer igra reči i trenutak nepažnje mogu Vas obeležiti za čitav život. Svi mi imamo neke svoje nadimke koje nismo birali, ali Vaš je baš ušao u anale.

Toliko se odomaćio taj Vaš neopravdano dodeljeni nadimak, da kada vide onog malog što je rođen za budžu u Vašem cenjenom društvu, ovaj naš skandalozan narod odmah traži dlaku na jajetu. U jajetu.

Na sav taj umor predsedniče, nakalemio se i taj Kurc iz Austrije, i uvek je problem kada dolazi i kada ga treba primiti ili se samo srdačno pozdraviti sa njim. Umorni ste, ne znate šta govorite i umanjujete sebi taj mačo stil na koji su tolike bake, ali bogme i deke pale uporedno sa kupovnom moći stanovništva.

Vaša potentnost je naša snaga, Vaša muškost i hrabrost predstavlja ideal kojim teži prosečan Srbin u potrazi za svojim divljim JA. Ne može Vama jedan ovakav lapsus da naruši ugled. Svi još pamtimo randevu na mostu sa Kolindom i kako ste pokazali svoj raskošni zavodnički talenat i neodoljivi šarm zbog koga smo i dalje ‘na ceni’ kod komšinica.

Nećemo te, kako tražiš, ubiti, jer ovde jednom svako za svoje činjenje ili nečinjenje mora da odgovara. Nismo mi krvoloci i divljaci, samo smo besni jer nam je oteta ideja pravde. Ljuti smo jer nemamo pravnu državu. Al’ znamo predsedniče da niste Vi za to krivi, već oni žuti lopovi, one vaške kojih nikako da se otarasimo.

Odmorite predsedniče, nemojmo da se zarazimo zbog svih tih bileteralnih odnosa, znate kako je to komplikovano lečiti na ovom seksi biračkom telu. Hvala Vam za sve, a hvala i Kurcu iako ga ponekad zaboravimo.

KURC: Zbunjeni Dačić i hitra voditeljka rešili jezičku nedoumicu

Antonije Kosanović

Traži smisao u vreme besmisla, rečima potkradajući emocije.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

4.1K Shares
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • More Networks
Copy link
Powered by Social Snap