Magazin

Predsednik najavio prosečnu platu od 780 evra, uđi u stranku da iz sarme vadiš meso

vule
Printscreen

Svi znamo priču o prosečnoj plati. Neki žvaću kupu, neki meso, a zajedno jedemo sarmu. Ta sarma će uskoro iznositi 780 evra, najavljuje predsednik Vučić.

Podelio, ili kako je rekao, investirao je u omladinu kada je odlučio da im pošalje po 100 evra, a novih 100 će dobiti ukoliko on i njegova stranka pobede na izborima. Evo šargarepe magarci.

Penzioneri osvojiše po 20 hiljada dinara, mladi po stotkicu, samo nama prezrelima i nedovoljno matorima za penziju nije leglo ništa od milosrđa velikog nam predsednika.

Jasno nam je da smo odbačena i potpuno nevažna generacija ljudi koja je imala tu (ne)sreću da se rodi baš pred… Da se rodi.

Ali nije sve tako sivo, reč Mile Kekin, jer spremio je čika Kure i za nas odrasle neko slatko obećanje. Povucite, potegnite, biće prosečna plata 780 evra. Nije jasno da li će to Bajatović ili Jorgovanka dobiti neku osetniju povišicu, te će nam zbog toga zajednička sarma biti ukusnija.

– U januaru je 10 odsto povećan minimalac, a 780 evra će biti prosečna plata, ali to ćemo videti tek početkom marta. To su ogromne promene. Trudili smo se da gradimo puteve, brze pruge. Penzije smo povećali onima koji su bili najsiromašniji – rekao je predsednik Vučić.

Veliki Hudini je ponovo pokušao starim trikom, a pomaže mu i Biljana Srbljanović koja je uspela da se ugura u isti koš sa Sarapom, Lukasom, Krstićem, Vučićevićem i ostalim velikanima naše javne scene.

Živimo bolje nego pre 10 godina, reče Biljana. Odlično. Ko kaže da je tada živeo bolje laže kao pas. Ko kaže da se sada živi bolje, laže kao pas. Ovde se ne živi. Ovde se beži u opijate i alkohol kako bi se lakše život odrobijao.

Ovi naši upravnici zatvora i njihovi zabavljači za sitne privilegije mogu da pričaju ovom narodu šta god im padne na pamet. Frapantno je kako smo prihvatili da živimo u laži i da ona bude društveno merilo stvarnosti.

Nego, predsedniče, može li se sa predsedničkom platom do kraja meseca?! Sreća te je februar…

U zemlji pobednika prosečna plata 555€, a statistika kaže da pasemo travu

Antonije Kosanović

Traži smisao u vreme besmisla, rečima potkradajući emocije.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

154 Shares
154 Shares
Share via
Copy link