Magazin Srbija

Vučić u Priboju: Svi koji hoće da pucaju u džamije će završiti iza rešetaka

vucic-priboj
Foto: Instagram/buducnostsrbijeav

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas u Priboju da u taj grad „nije došao da dokazuje bilo kome bilo šta“, kao i da zna da „nikada ništa neće dokazati šta god uradio“, već da je došao da sasluša zahteve ljudi i izađe im u susret koliko je to moguće.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će policajci iz Priboja koji su pevali pesme kojima se veliča zločin nad Bošnjacima u Srebrenici, biti „ne samo kažnjeni“ već i premešteni iz tog višenacionalnog grada na jugozapadu Srbije.

Navodeći da u tom slučaju i tužilaštvo „radi svoj posao“, Vučić je tokom razgovora sa predstavnicima lokalne samouprave i verskih zajednica u Priboju upozorio da će svi koji bi da „pucaju na džamije, ubijaju, kolju nečiju decu“ završiti iza rešetaka.

– Svako ko pomisli da može da ugrozi nečiji život ili kuću, nečiju džamiju ili crkvu, imaće posla sa državom koja će vrlo nemilosrdno da reaguje. Molim sve ljude da ne izazivaju državu i ne proveravaju snagu države – rekao je predsednik Srbije.

Vučić je kazao da Bošnjaci „vekovima“ žive sa Srbima u Priboju i okolini.

– Moramo da poštujemo muslimane, da poštujemo džamije kao što poštujemo naše manastire i crkve. Ovo je njihova zemlja jednako kao i naša. Ne postoji jači u ovoj državi, svi su jednaki pred zakonom zvao se neko Asmir ili Predrag – kazao je Vučić.

Najavio je i da će se raditi na tome da Bošnjaci budu više zastupljeni u organima reda u Priboju, navodeći da kao manjina moraju da se osećaju sigurno i bezbedno.

Vučić je prilikom razgovora sa Bošnjacima i Srbima, kao i sa predstavnicima verskih zajednica, rekao u vezi sa rasvetljavanjem zločina koji su počinjeni tokom 90-tih godina prošlog veka, da ne treba imati „višak gneva“.

Vučić je rekao da „nema politički interes“ za posetu Priboju, kao i da nije došao da razgovara sa stanovnicima te opštine da bi im „podilazio“.

– Ako krenemo da isterujemo pravdu teško da ćemo da je isteramo ikada – rekao je Vučić i dodao da smatra da treba da se „izgradi zemlja i zaposle ljudi“, a da je druga stvar „da nijednog sekunda ne ugrozimo mir“.

Meštani Priboja su za predsednika Srbije imali pitanja oko slobode nošenja hidžaba, oko čega su žene koje su ih nosile, kako je navedeno, imale neprijatnosti, na šta je on odgovorio da će „raditi na tome“ da se poštuju verska prava i slobode.

Iznet je i zahtev za izmenom Zakona o civilnim žrtvama rata, tako da bi i porodice Bošnjaka koji su pre 30 godina oteti u Sjeverinu bile prepoznate kao civilne žrtve, što podrazumeva i isplatu odštete.

Disciplinski postupak protiv 12 policajaca u Priboju zbog “Oj, Sjenice nova Srebrenice”

Izvor: Beta, Fonet

Luftika

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

PARTNERI SAJTA


133 Shares
133 Shares
Share via
Copy link