Magazin Srbija

Vučić o atentatu: Video sam dopis sa 7 imena, MUP raspisao poternice

vucic-voz-pink
Printscreen/Tv Pink

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić govorio je sinoć u intervjuu za TV Pink o novoj epizodi poznatog serijala koji se bavi atentatima na njegov lik i delo. Premijerka i ministri iz sektora bezbednosti danima iznose saznanja o ubistvu Aleksandra Vučića planiranom tokom februara ove godine.

Predsednik je kazao da on nije tip osobe koja bi dizala paniku na bilo koji način, ali da su naše nadležne službe dobile „dopis policije zemlje članice EU“ u kom se navode sedam imena lica koja planiraju njegovo ubistvo.

Ministar policije Aleksandar Vulin tim povodom je rekao da iza morbidnog plana stoji vođa kavačkog klana Radoje Zvicer za kojim je raspisana poternica, a sam predsednik je sinoć naveo da policija traga za određenim licima, dok je za drugima raspisana poternica.

Informacija o atentatu je našim službama dostavljena 14. januara ove godine od strane Europola sa prilično detaljnim operativnim saznanjima.

– Jedna zemlja EU nam je prosledila operativna saznanja i dala nam mnogo detalja. Ja sam morao da radim i 14, 15, 16. janura… I tada sam se obratio javnosti, ali to nisam pomenuo – rekao je Vučić na televiziji Pink u vagonu Štadlerovog voza koji je Srbija kupila od Nemačke.

U dopisu policije iz zemlje EU predsednik je video imena sedam osoba iz različitih zemalja.

– Tu su uvezani ljudi sa imenom i prezimenom iz više zemalja. Ni za koga od njih nisam čuo, niti sam ikoga od njih video. Nadležni organi preduzimaju sve mere da se tako nešto spreči. Rade i imaju sve podatke. Ta zemlja EU bila je veoma korektna i fer, razgovarali su sa našima, koji se trude i rade, raspisali su poternice za određenim licima, a za nekima se traga – ponovio je predsednik.

Dopis sadrži prilično detaljna uputstva odakle treba da stigne oružje, kao i ko i gde treba da ga pokupi.

– Nije prazna priča. Da li je moguće da to ne bude istina i ne ostvari se? Nadam se da je moguće – rekao je Vučić.

On je rekao i da su priče o atentatima uglavnom ranije služile nekim političarima kada nemaju šta drugo da ponude ljudima, dok on takve priče ne bi zloupotrebio u političkoj kampanji.

Izrazio je ponos zbog činjenice da u našoj zemlji, kako je rekao, već godinu i dva meseca nemamo nijedno mafijaško ubistvo što ga uverava da je Srbija jedna o najbezbednijih zemalja.

– Siguran sam da smo mnogo toga uradili velikim hapšenjima narko kartela u Srbiji i oni ne mogu da funkcionišu ako nemaju na širem planu podršku određenih državnih struktura – dodao je.

Destabilizacija Srbije je u interesu mnogima, kaže Vučić.

– Tu nisu u pitanju 10 miliona evra, već stotine miliona, i milijarde evra. Mi moramo da nastavimo borbu protiv narko kartela i da se izborimo sa tim – poručio je predsednik.

Ranije je Aleksandar Vulin, ministar unutrašnjih poslova, saopštio na konferenciji za medije da je MUP zvanično obavešten preko Evropola, a od strane jedne zemlje EU, o postojanju organizovane kriminalne grupe koja za cilj ima atentat na predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

– Na čelu te organizacije je crnogorski državljanin Radoje Zvicer, jedan od vođa kavačkog klana – rekao je Vulin.

Za sada nije objavljeno koja zemlja EU je dostavila operativne podatke nadležnim strukturama MUP-a Srbije.

Punih deset godina u režimskim medijima se pojavljuju informacije o atentatu na predsednika i njegovu porodicu, a zahvaljujući takvoj kampanji i uznemiravanju javnosti došli smo do situacije da se ovakve stvari uzimaju sa velikom rezrevom. Čak i kada ih saopštavaju zvaničnici naše zemlje, velika većina stanovništva ovakve informacije uzima kao loše izrežiran triler, pa bi Aleksandar Vučić i njegovi saradnici morali da razmisle kakve sve posledice nose njihove odluke da podižu paniku i obmanjuju javnost čitavu deceniju.

Nažalost, u slučaju da je ovakva informacija apsolutno tačna, sve je manje onih koji u nju veruju.

Vučića opet hoće da ubiju, večeras se obraća naciji 34. put od početka godine, sa ‘ekskluzivne lokacije’

Antonije Kosanović

Traži smisao u vreme besmisla, rečima potkradajući emocije.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

PARTNERI SAJTA


532 Shares
532 Shares
Share via
Copy link