Magazin Srbija

Da ne kažemo da laže, ali Vućić je pre 4 godine zapretio da će naći ubice Olivera Ivanovića

Foto: Screenshot/Insajder

Na pitanje novinara Insajdera, da li je tačno da mu je Oliver Ivanović poslao poruku kada mu je zapaljen automobil, te da je u toj poruci napomenuo na koga sumnja, predsednik Srbije Aleksandar Vućić je odgovorio da nije tačno i da on ima sačuvane sve poruke.

– Poslao mi je poruku da treba da ga podržim, nisam pristao da ga podržim i to sam mu i napisao – rekao je Vučić novinarima 16. januara 2018, na dan kada je Ivanović ubijen.

Predsednik je zatim je u svom standardnom maniru, praveći grimase, napao novinarku i na njeno pitanje odgovarao pitanjem.

– Ne pitate vi to, da ja građanima objasnim šta vi pitate – bahato se nalaktio na govornicu predsednik i umesto odogovora na pitanje, krenuo da se “vadi”.

– Vi pitate jer biste hteli da kažete kako tu nešto ima, nekoga iz politike – krenuo je Vučić kroz ciničan osmeh i nešto što bi se u narodu nazvalo kreveljenje, i zaključio, da “ako ima nekoga iz politike, odgovaraće”.

– Ne dam vam da napravite od Srbije državu mafijaša i ubica. Niko od nas nije ubica – tetatralno je naglasio Vučič za govornicom tog dana kada je Oliver Ivanovć ubijen.

– Neću da dozvolim da nevine i časne ljude optužuju da su ubice. A ja sam vam rekao nešto, ne budu li ih pronašli ovi iz Kosovske policije, mi ćemo ih pronaći. Pronaći ćemo ih i odgovaraće – rekao je Vučić kroz polusmeh, a i otkrio nam da on zna da su ubice “oni”, odnosno da ih ima više koji su učestvovali u ubistvu Olivera Ivanovića i da ćemo vrlo brzo znati detalje.

Naglasio je da ukoliko kosovska policija i EULEX ne budu znali da urade svoj posao “mi čemo znati da napravimo onako kako treba.

Ne da predsednik novinarima da od Srbije prave državu mafijaša i gle čuda, samo godinu dana od ubistva Ivanovića, on postade glavni branilac Milana Radojčića, osumnjičenog za ubistvo koji je pobegao u Srbiju kada je kosovsko tužilaštvo podiglo prvu optužnicu.

– Milan Radoičić nije cvećka, ali sa svim što smo dobili od Ministarstva unutrašnjih poslova i Bezbednosno informativne agencije, sa sigurnošću možemo da kažemo da Radojičić ni na koji način nije učestvovao u likvidaciji Olivera Ivanovića – kazao je predsednik Srbije u julu 2019. godine.

U nedelju, 16. januara  su 4 godine od ubistva Olivera Ivanovića i 4 godine od samouverenog obećanja Aleksandra Vučiča da će brzo pronaći ubice.

Za ovu običnu pravdu koju tražimo u sudstvu i tužilaštvu znamo da je i spora i slepa, nego šta se desilo pa Vučičeva pravda ovoliko kasni?

Vlast vodi kampanju protiv Rade Trajković na isti prljav način kao protiv ubijenog Olivera Ivanovića

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

44 Shares
Share via
Copy link