Magazin Srbija

Nedeljno popodne sa Vučićem: Prištinskih 6 tačaka, Čečeni na severu Kosova i peder protiv pedera

ALEKSANDAR VUCIC
FOTO: TANJUG/ VLADIMIR SPORCIC/bs

Pre dramatičnog nedeljnog popodneva sa Aleksandrom Vučićem i njegovog obraćanja svim građanima Srbije, predsednik je održao sastanak sa predstavnicima Srba sa Kosova, funkcionerima Srpske liste, institucija, čelnicima opština i načelnicima okruga.

Nakon sastanka u Palati „Srbija“, Vučić je izašao pred kamere i rekao da još od 1999. godine kada su Kumanovskim sporazumom i rezolucijom 1244 proterane snage bezbednosti sa KiM provodi teror nad srpskim stanovništom.

– To je rezultiralo progonom više od 200.000 ljudi i njima su oteti stanovi, kuće, mnogi od njih su ubijeni – rekao je Vučić i dodao da od 1999. traje teška i mukotrpna borba za opstanak srpskog naroda na KiM.

– Sada su rešeni da kao poslednju kost u grlu proteraju Srbe sa severa KiM – rekao je Vučić i dodao:

„Ključna poruka Srbima na KiM je šta god bilo, izbegličke kolone neće postojati i sačuvaćemo naš narod od pogroma“.

Šta se dešavalo u Briselu

Govoreći o razgovorima sa kosovskim premijerom Aljbinom Kurtijem u Briselu, Vučić je rekao da su odbili sve naše predloge.

– Albanci su, niko ne zna zašto, sami rešili da sprovode jednostrane akcije i za to su dobijali uvek manje ili više podršku Kvinte. Onda su rekli mi hoćemo tablice da promenimo. Aljbin Kurti je rekao u Briselu svi moraju da imaju RKS tablice. Šta je smisao svega? Mi kažemo dajte nam KS table, one su statusno neutralne, oni su ih ukinuli protivpravno 2020. godine. Kao opareni su skočili. Sve su odbili – rekao je Vučić.

Kad je reč o ličnim kartama Vučić je rekao:

– Albanci kažu mi hoćemo vama da dajemo dokument kao nama što izdaje centralna Srbije. Mi kažemo nema problema. Kad Aleksandar Vučić ulazi na KiM dajte mu te papire, ali ne možete takav papir da izdajete ljudima koji žive na severu KiM. Ali njima nije stal do toga da to primene na meni ili vama, jedino im je stalo da unište živote građana koji žive na severu. I to su odbili, zato što je jedini smisao mučenje našeg naroda na KiM i njegovo proterivanje – rekao je Vučić.

Priština predložila Generalni sporazum u 6 tačaka

Sporazum od 6 tačaka koji je predložila Priština, tačku po tačku izgleda ovako:

1. Međusobno priznanje i ulazak u sve međunarodne organizacije.

2. Rešavanje problema nestalih, konstatovanje i rešavanje problema silovanih osoba, raseljenih lica, uništenje privatne javne svojine i vraćanje artefakata umetničkih svakih drugih koje je Srbija otela od Kosova i na kraju ratna odšteta koje Srbija treba da plati

3. Saradnja u budućnosti

4. Uvođenje istih prava koje imaju Srbi na severu, Albancima u Bujanovcu i Preševu

5. Ponovno razmatranje prethodno dogovorenih sporazuma, a kako je Vučić rekao to se najviše odnosi na ono što se ne sviđa Priština, pre svega uvođenje Zajednice srpskih opština.

6. Konačni dogovor.

Pojačana obaveštajna aktivnost na KiM

Predsednik Srbije kaže da je pojačana svaka vrsta obaveštajne aktivnosti na sveru KiM.

– Na vreme smo obavestili lica koja se nalaze na spisku za likvidaciju koji je napravio prištinski sistem, a pojedine strane službe odobrile su ćutanjem ili klimanjem glavom – rekao je Vučić.

Čečeni, protivnici Kadirova, primećeni na severu Kosova

Kako je dodao, primećeno je i sumnjivo kretanje lica.

Vučić je rekao da danas znamo da problemi za Srbe na KiM neće prestati.

– Na vreme smo obavestili lica koja su bila na spisku za likvidaciju, koji je napravio prištinski režim, a koji su i pojedine spoljne službe odobrile. Prećutno ili klimanjem glavom. Ustanovili smo i čudna kretanja pojedinih lica, tri poslednja dana jula i prva dva dana avgusta 2022. godine boravila je grupa Čečena i Čerkeza, bliskih protivnicima akturelne vlasti u Čečenskoj republici Ramzana Kadirova sa dva cilja jedan je opservacija situacije na severu a drugi dodatno vrbovanje Albanaca za sukobe u Ukrajini – rekao je predsednik Srbije.

O mandataru i Evroprajdu

Predsednik Srbije je rekao da nam je najlakše pričati o glupostima.

To najbolje znamo u kafani da radimo, te da se poteže to pitanje Prajda, a ne priča se o struji, nafti i kako ćemo na zimu, te da su mu odvratni i jedni i drugi jer samo gledaju sebe.

– Odvratni su mi i oni koji bi da tuku pedere i tako se bore protiv pedera u sebi i oni koji bi da se hvališu ne misleći kakve probleme ima država Srbija – rekao je predsednik Srbije.

Kad je reč o mandataru, Vučić je rekao da bi to trebalo da bude odlučeno u utorak na Predsedništvu SNS, ali pitanje je da li će za to biti vremena, jer je trenutno sva pažnja fokusirana isključivo na pitanje Kosmeta.

– Nije važno da li će to biti objavljeno sad u utorak ili za nedelju dana – rekao je Vučić.

Izvor: Nova.rs

Vučićeve porođajne muke zbog VRLO izvesnog rata na Kosovu, spremte se spremte za molitvu predsedniku

Antonije Kosanović

Traži smisao u vreme besmisla, rečima potkradajući emocije.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

74 Shares
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • More Networks
Copy link
Powered by Social Snap