Magazin Srbija

Vučić: Ukoliko se dokaže da sam se video sa Belivukom idem doživotno u zatvor

vucic-kragujevac-belivuk
Printscreen/Pink

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić negirao je danas da se ikada video, sastajao ili na bilo koji način razgovarao sa članovima kriminalne grupe Veljka Belivuka i da je spreman da o tome govori pred svim nadležnim organima ili čak i javno da se podvrgne poligrafu.

„Spreman sam da ponudim da, ukoliko se dokaže da sam se video sa njima, ne samo da se sklonim sa ovog mesta nego da doživotno budem iza rešetaka i da platim sebi svaki dan u zatvoru“, rekao je Vučić u Kragujevcu.

On je rekao da je ponosan što su pripadnici tog kriminalnog klana izabrali baš njega za najvećeg protivnika i najavio da će u narednih 48 sati javnosti ponuditi dokaze koje će baciti novo svetlo na sve te optužbe i koji će ukazati i na političke veze kriminalaca.

Vučić je rekao da je u toj izjavi Belivuk rekao da nikoga nije ubio, iako postoje ubedljivi dokazi da to nije tačno, i da je to razlog zbog kojeg je odlučio da lansira priču o navodnoj povezanosti sa političkim vrhom Srbije.

„Kada kriminalci vide da dokazi stižu, reaguju ovako i na ovaj način, da bi dobili političku podršku. Kao što su je već dobili od nekih medija koji su u suvlasnštvu nekih političara. Ja očekujem da Belivuk sada bude i kandidat za predsednika a ovaj drugi, Marko mesar, da bude kandidat za premijera, jer su ih zadužili“, rekao je on.

Vučić je ocenio da tu priču nisu smislili pripadnici kriminalnog klana Veljka Belivuka, već da im je te poruke i instrukcije prenosio „mafijaški konsiljere“, osoba koju je pomenuo u više navrata ali je nije imenovao.

On je rekao da će u narednim danima izneti više detalja o navodnim vezama tog „mafijaškog konsiljerea“ i kriminalaca.

Prema Vučićevim rečima, taj mafijaški konsilijere se juče i pre dva i tri dana sastajao sa najgorim kriminalcma na javnim mestima i ugovarajući kakvu će kampanju da vode protiv njega.

„Ponosan sam na činjecu da su mene optužili za sve. Preuzima krivicu na sebe. Svakom pamtnom je jasno da su se viđali sa mnom, mene nikad ne bi pomenuli .Jer nisu pomenuli one sa kojima su se stvarno viđali i najbliže sarađivali i u državi i van nje. Zarad istine. Nikad nisam video i nigde tog čoveka“, rekao je Vučić.

Prema njegovim rečima, kampanja protiv njega počela je upravo kada je upitao kako je moglo da dođe do kontaminacije dokaza o ubistvu u jednom ranijem slučaju u koji je Belivuk bio umešan.

„Ali ja neću da plaćam reket. Pobedićemo ubice i koljače i sve njihove pomagače. I političke i medijske i sve druge. Nijednog sekunda se neću povući, tući ću se dok sam živ. Oni imaju pravo i da lažu, ali neće više imati pravo nikoga da ubiju“, rekao je on.

Predsednik Srbije je naveo i da postoje dokazi da su hteli da ubiju jednog visokog zvaničnika i dokaze da su planirali da ubiju jednog visokog zvaničnika.

Šef kriminalne grupe osumnjičene za više brutalnih likvidacija Veljko Belivuk na saslušanju u tužilaštvu pre dve nedelje negirao je da je ubica, ali je naveo da su predsednik Srbije Aleksandar Vučić i njegovi saradnici od njega tražili više usluga, objavio je danas portal KRIK.

U transkriptu Belivukovog saslušanja, do kojeg je došao KRIK, navodi se da je rekao da su Vučić i njegovi saradnici od njega tražili da kontroliše da se na Partizanovim tribinama ne skandira protiv predsednika, da zastrašuje one koji su organizovali proteste protiv vlasti, obezbedi mir na Paradi ponosa, ali i da utiče na taksiste da otkažu proteste protiv aplikacije za prevoz „CarGo“.

KRIK je danas objavio iskaz Veljka Belivuka u kom je rekao da su mu Vučić i njegovi saradnici tražili više usluga.

Izvor: Beta

Belivuk član SNS-a od 2011, direktno za Vučića radio poslednje 4 godine

3.5K Shares
3.5K Shares
Share via
Copy link