Vesti

Fotke kasapljenja objavljivali da Vučića zaštite od Belivukovih napada

Vucic-Belivuk

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je da je odbrana Veljka Belivuka “politička” i da je takva jer je “istraga protiv njega ozbiljna”, navodeći da je odgovoran za pet ubistava, otmice i dilovanje drogom.

– On je pokušao da ovim uceni predsednika Srbije Aleksandra Vučića i nas nekoliko kako ne bi dobili doživotne robije – rekao je Vulin za RTS.

Vulin je rekao da to što je objavio fotografije žrtava zločina za koje se sumnjiči Belivukova grupa ne može da ugrozi istragu i da je bilo potrebno, prenosi N1.

– Zamislite da nisu objavljene, da ništa od toga ne znamo, već da imamo samo izjavu Belivuka, možda smo mi stvarno kriminalci. Mesecima slušamo da nema svedoka, dokaza – rekao je Vulin.

Ocenio je da je objavljivanje fotografija u medijima bilo potrebno jer, kako je rekao, „borba se vodi i medijima“.

– Da nismo obavili, danas bi Belivuk bio heroj. I sad ga prave herojem sa slikama gde kolje čoveka, šta bi tek bilo da tih fotografija nema – rekao je Vulin.

Povodom navoda o tome da je Belivuk radio za Vučića, koje je objavio portal Krik iz iskaza u tužilaštvu, Vulin je rekao da je „Krik pokušao da od Belivuka napravi sveca“.

U odbranu predsednika ustali su mediji – od Informera i Objektiva pa do Politike i Blica. Od navoda da je za sve kriv Đilas preko toga da je zapravo Belivuk radio za Nebojšu Stefanovića i Dijanu Hrkalović. Generalna ocena u tabloidima je da je Belivuk instruisan da optuži Vučića i da iza svega stoji mafija kojom gazduje naravno Dragan Đilas. Neki od tabloida donose i šokantne priče o tome kako je Belivuk sa svojom grupom planirao atentat na Vučića.

Novinarka KRIK-a, koja potpisuje tekst sačinjen od iskaza Veljka Belivuka u tužilaštvu, Milica Vojinović smatra da iskaz osumnjičenog vođe kriminalnog klana Veljka Belivuka ne treba uzimati zdravo za gotovo, ali da se neke stvari o kojima je govorio poklapaju sa ranijim saznanjima tog istraživačkog portala. Težina optužbi koje je Belivuk izneo na račun ljudi iz vladajuće stranke je velika i zato je važno da čujemo šta o tome imaju da kažu predsednik Aleksandar Vučić i ostali koje je pomenuo, istakla je ona.

Veljko Belivuk, šef kriminalne grupe osumnjičen za više brutalnih likvidacija, na saslušanju u tužilaštvu pre dve nedelje negirao je da je ubica, ali je govorio o svom navodnom odnosu sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i drugim ljudima iz vrha Srpske napredne stranke. Kako je ispričao, Vučić i njegovi saradnici tražili su mu više usluga – da kontroliše da se na Partizanovim tribinama ne skandira protiv predsednika, da zastrašuje one koji su organizovali proteste protiv vlasti, obezbedi mir na Paradi ponosa, ali i da utiče na taksiste da otkažu proteste protiv aplikacije za prevoz „CarGo“, piše u transkriptu Belivukovog saslušanja do kojeg je došao KRIK.

Sin Danilo je glavna Vučićeva veza sa Belivukom, spojio ih Aca Rošavi

generic vignette (DESK luftika.rs)
810 Shares
810 Shares
Share via
Copy link