Magazin Srbija Vesti

Vučić: Belivuk ima gazdu u Crnoj Gori, a u Srbiji pomoć visokih funkcionera

Kako ne bi propustio svetla reflektora predsednik Srbije Aleksandar Vučić održao je veliku pres konferenciju na kojoj je govorio o mafijaškoj grupi koju je navodno predvodio Velja Nevolja, čiji su članovi prošle nedelje uhapšeni u velikoj policijskoj akciji.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da su dva policajca privedena jer su poslati na pretres objekta Veljka Belivuka, a da pritom nisu znali da je BIA već ugradila prislušne uređaje da prati aktivnost kriminalaca, piše Mondo.

“Oni su ušli da pretresu stan i čuje se da konstatuju da vide pištolj, a onda se dogovore da nisu videli pištolj. Zato su policjjaci uhapšeni. Onda se zapitate ko ih je doveo, ko ih je štitio, i koje stajao iza njih”, rekao je Vučić.

On je rekao da su “razni visoki funkcioneri u tome učestovavali i pomagali na različite načine”, piše Blic.

“Interesantno je bilo i to kako u jednom trenutku u borbi dve kriminalne grupe, jedna imala informacije i dostupnost o kretanju druge i sa lakoćom izvršavala dela protiv te grupe. Ne bih isključlio da su razni visoki funkcioneri učestvovali u tome, iz različitih službi i policije. Onda je to učešće u zločinu bez presedana. Da li će se dokazati ili ne, na operativnom nivou nema sumnje da li je to moglo da se obavi bez podrške, pa i prećutne saglasnosti. Zato ovako naporno radimo da se suprststavimo”, istakao je Vučić.

On je pohvalio koordinisanost MUP i BIA i istakao da nikada nije bila bolja. Istakao je i hrabrost i odlučnost tužioca za organizovani kriminal. Vučić je rekao da je reč o uvezenoj mafiji koja je ovde stvorila “vojsku bez vrhovnog komandanta”, jer je on bio u drugoj zemlji.

“Stvorene su dve velike grupe, obe su uvezene iz Crne Gore. Tobož navijačke grupe su korišćene da bi se u okviru stadiona radile neke stvari. Ako postanete tzv. vojnik, onda za prijatelje možete da prodajete nešto za 50, 60 evra. Belivuk ima svog gazdu koji je danas na teritoriji Crne Gore, msilim da je pokušano njegovo ubistvo”, rekao je Vučić.

Podsetimo, 29. januara je uhapšen Velja Nevolja, omiljeni huligan familije Vučić, a pušten je na slobodu nakon saslušanja

Nakon 7 dana ponovo su Uhapsili Velju Nevolju i još 16 članova organizovane kriminalne grupe

Detalji hapšenja Velje Nevolje: “A bio sam vam dobar kad sam zakopavao oružje u Jajincima!”

Objavljeno da su reketirali Baku Praseta, i Rastu

Kriminalna grupa Velje Nevolje obezbeđivala Vučićevu inauguraciju, isplivali i rani radovi Dijane Hrkalović

Uspon i pad Velje Nevolje: Tatin sin i “nestašni” dečaci

Veze sa državom: Velja Nevolja sa pripadnikom Žandarmerije, a Danilo Vučić sa Acom Rošavim

Dragana Vidić

Čeka poslednji voz za Nedođiju. I to uspešno radi jako dugo. U međuvremenu piše.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

675 Shares
675 Shares
Share via
Copy link