koncert-godine-novisad
Foto: etrafika.net
Dogadjaji Koncerti

Vrhunski provod na NS Koncertu Godine

Ljubitelji rok muzike su u svoje rokovnike i kalendare već zabeležili datum 12. decembar. To je dan kada će se održati 16. po redu NS Koncert Godine. U Velikoj dvorani Spensa sa početkom od 16 časova počeće tradicionalna novosadska manifestacija na kojoj su do sada nastupale sve najvažnije rok grupe sa prostora bivše Jugoslavije.

Studentkinja Izabela Kančar je na NS Koncertu Godine do sada bila dva puta – 2012. i prošle godine. Oduševljena je celokupnom manifestacijom, iako je na koncert išla samo zbog 2-3 benda.

– Prošle godine sam na Koncert Godine išla isključivo zbog Dubioze kolektiv. Dvorana bude prepuna. Svi se vesele, raspoloženje je vrhunsko. Na Dubiozi su se čak i oni koji su sedeli gore na Tribinama super provodili. Svake godine su bendovi odlični, ali je velikim delom i publika zaslužna za dobru atmofseru – ispričala je Kančareva.

koncert-godine-hladno-pivo-bend
Foto: koncertgodine.com

Kako kaže, repertoar, od kojeg zavisi da li će ponovo ići, još nije videla.

Naime, ove godine na NS Koncertu Godine nastupiće zagrebački bend Hladno pivo, Partibrejkersi, Goblini, novosadski Ritam Nereda, Darkwood dub, Orthodox Celts. A prvi put pred novosadskom publikom sviraće i metal punk bend Mortal Kombat Bend, Artan Lili, Ničim izazvan i novosadski bend Piknik.

U okviru mini – festivala “Nove snage rokenrola 2015” odabraće se bend koji će otvoriti manifestaciju NS Koncert Godine. Takođe, na novosadskoj “Tribini mladih” KCNS biće prikazan i muzičko-dokumentarni film “Limunovo drvo” reditelja Branka Radakovića.

koncert-godine-darkwood-dub-bend
Foto: koncertgodine.com

A u sklopu ovogodišnje manifestacije 5. novembra u Zmaj Jovinoj 22 biće svečano obeležen i proglašen Prolaz Milana Mladenovića i na taj način ostvariće se višegodišnja inicijativa NS Koncerta Godine.

Pogledajte gde su najbolje Halloween zurke u gradu

Ulaznice su danas puštene u prodaju, a mogu se kupiti online, u prodavnici Gigistix u Pariskom magazinu, u knjižarama Vulkan i odabranim Corner shopovima širom Srbije, kao i na blagajni Spensa. Prvih 1.000 ulaznica prodavaće se po promotivnoj ceni od 1.000 dinara.

Luftika

Share Tweet Share Share Follow