Lifestyle Putovanja

Magični Rio de Žaneiro: Evo zbog čega je ovo jedan od najlepših gradova na svetu FOTO

Grad koji pleni kako svojim izgledom, tako i šarmom ljudi i mentaliteta nacije koja tamo živi, Rio de Žaneiro je za svakoga primamljiva destinacija. Razne kulturne, svetski poznate znamenitosti privlače svakodnevno turiste iz celog sveta, a karneval u Riu je ono po čemu se ovaj grad posebno ističe.

Rio de Žaneiro je jedna od najlepših destinacija na svetu, a ima pregršt prelepih mesta koje možete tamo da posetite. Grad ima zanimljivu kombinaciju urbanih elemenata, ali i kulturu koja odiše nekim prošlim vremenima. Iza Rija uzdižu se prelepa brda i obiluje dugim plažama, pa je izuzetno popularan među turistima.

Nikako ne smemo da zaboravimo zadivljujuću istoriju fudbala koja postoji u ovom gradu, ali i u celom Brazilu. Ukoliko se prvi put nađete u ovom gradu, može da vas zbuni to što nećete znati gde pre da odete. Imajte na umu sledeća mesta.

Glava šećera

rio de zaneiro glava seceraa

Ovo je jedna od glavnih atrakcija u Riju i prvo mesto koje turistima padne na pamet da posete kada dođu u grad. U pitanju je kamen koji se uzdiže iznad luke u visini od 390 metara prenosti B92.

Liči na ostrvo koje je povezano sa kopnom malim nasipom. Kada se popnete na vrh možete da uživate u očaravajućem pogledu.

Kopakabana

kopakabana plaza rio

U pitanju je grad sa jednom od najdužih obala, a Kopakabana je poznata po modernim zgradama i starim građevinama koje čuvaju istoriju grada. Grad je dom poznatog hotela Kopakabana, koji je podignut dvadesetih godina prošlog veka i to su bile njegove najbolje godine.

Bio je poznat po glamuru i eleganciji. U ovom gradu uživaćete u vožnji nepreglednim plažama i moći ćete da učestvujete u brojnim aktivnostima.

Marakana

marakana brazil

Ono od čega u ovom gradu ne možete pobeći jeste fudbal. Zemlja je dala najbolje fudbalere svih vremena, među kojima je najpoznatiji Pele.

Kada dođete ovde, zavolećete fudbal, čak i ako niste ništa znali o tome ranije, jer ćete osetiti strast meštana koja će vas poneti. Rio je dom jednog od najvećih stadiona na kome su se odigrale olimpijske igre.

Nacionalni park Tižuka

botanicka basta rio de zaneiro

Ovaj nacionalni park poznat je po statui Isusa Hrista, ali i po šumi koja se prostire na 3.300 hektara. To je jedna od najvećih šuma na svetu, a zasađena je 1850. godine.

Sa ovog mesta imaćete odličan pogled koji oduzima dah. Ima mnogo vodopada koji daju šumi posebnu draž. Ovde ćete moći da uživate u zelenilu, istražujete šumu i vidite životinje.

Bračni par za 20 godina zasadio 2 miliona stabala (VIDEO)

Tamara Obradović

Običan konzument društvenih mreža, američke literature i pomfrita.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

205 Shares
205 Shares
Share via
Copy link