Exit_novi_sad-2015
Izvor: exit
Vesti Novi Sad

Vodeća svetska soul dama otvorila Exit

Ludilo je zvanično počelo a jedan od najtraženijih ženskih vokala u svetu, Emeli  Sande otvorila je ovogodišnji Exit spektakularnim nastupom na centralnoj bini festivala. Ozvučenje, vatromet, scena, svetla, kamere – sve je bilo na vrhunskom, svetskom nivou, a tvrđava je već u 19 časova, kada su kapije zvanično otvorene, bila puna.

exit-vatromet-milutinovic
Foto: Aleksandar Milutinović

Main Stage bio je prepun, Emeli je ispunila očekivanja, a brojni posetioci oduševljeno su pevali najveće hitove ove zvezde. Ona je na scenu izašla sa pesmom Heaven, a domaćoj publici obratila se na srpskom jeziku, poželevši svima dobro veče. Britanka zambijskog porekla, iza sebe ima tri singla sa prvog mesta svetskih top lista i najprodavanijeg evropskog albuma u 2012. i 2013. godini, pretekavši Adele, Arctic Monkeys i Bruna Marsa. Budući da je album proveo čak 64 nedelje u prvih 10 na listi najprodavanijih, Sandé je i zvanično oborila rekord koji su duže od 50 godina držali Bitlsi. Ohrabrujući uticaj na nju imala je umetnica Frida Kalo, čiji je lik istetovirala na ramenu kada se posvetila muzici i pored završenih studija medicine. Njena tajna za uspeh je instinkt – ako mora da radi na pesmi duže od jednog dana, ne nastavlja, jer kako kaže, najbolje ideje odmah „kliknu“.

Emeli_sande_novi_sad_687x387

Emeli Sandé otvorila je i posebnu programsku celinu ovogodišnjeg Exita koju čine autori najslušanijih pesama u savremenoj popularnoj muzici kao što su i Clean Bandit, John Newman, Tom Odell, Milky Chance, Hardwell, Martin Garrix i Oliver Heldens, redom imena sa prvih mesta svetskih top lista, a koji lično pišu svoje pesme i iza kojih ne stoje timovi profesionalnih kompozitora i tekstopisaca. Najveće zvezde nove generacije nastupiće tako uz proverene velikane kao što su Motorhead, Faithless, Manu Chao, Napalm Death, Roni Size, Goldie, Chris Liebing, Adam Beyer i mnogi drugi.

Petrovaradinskom tvrđavom odzvanjali su hitovi „Read All About It“, „Next to Me“ i „My kind of love“ a prvi podaci kažu da je kroz kapije Exita prošlo više od 40.000 posetilaca. Emeli je nekoliko puta bila u Srbiji i tom prilikom izjavljivala je da joj se dopada srpska kultura i umetnost. Posle Emeli, na glavnoj bini nastupio je Roni Sajz.

Posetioce na  Dens areni zabavljali su di-džejevi  Marko Milosavljević,  zatim Lea Dobričić, Dejan Milićević, Adam Bajer i Džozef Kaprijati, a Fusion bina bila je u znaku Partibrejkersa i benda Artan Lili.

Danas nas očekuju Hardwell, Marčelo, Motorhead, Tom Odel i mnogi drugi. Exit avantura je počela i svi su dobrodošli!

Ne zaboravite da lajkujete Luftiku

U ovom polju je oglasni blok koji može izgledati napadno i ružno. Ako uzrokuje loše iskustvo, izvinte zbog toga. Privremenog je karaktera Skrolujte ispod za još tekstova. 
loading...
Dragana Vidić

Dragana Vidić

Čeka poslednji voz za Nedođiju. I to uspešno radi već 10 godina. U međuvremenu piše.

Dodaj komentar

Klikni da komentarišeš

Share Follow Tweet Share Share