video-medija-festival
Festivali

Virtuelnu realnost na Međunarodnom festivalu

Trodnevni Međunarodni festival savremene video umetnosti Videomedeja svečano će biti otvoren u petaku  23. oktobra 2015. godine  u Muzeju savremene umetnosti Vojvodine u Novom Sadu (Dunavska br. 37) u organizaciji i produkciji Udruženja za video umetnost Videomedeja.

Svečano otvaranje počinje u 19.30 a od 18 sati počinje poseban program prezentacijom jednog člana internacionalnog žirija Mihaila Ristića, multimedijalnog umetnika i nezavisnog  producenta.

Kroz tri takmičarske selekcije Projekcije, Medijske instalacije/Nastupi i Lunartis urednici programa Ivana Sremčević Matijević, Aleksandar Davić i Dragan Živančević predočiće 54 odabrana video rada, 8 medijskih instalacija i 11 radova studenata sa najprestižnijih filmskih akademija i fakulteta iz celog sveta.

Inovacija ovogodišnjeg Festivala je medijska instalacija Mihaela Takea Magrudera, A new Jerusalim, zahvaljujući kojoj će ove godine posetioci festivala prvi put u Srbiji moći da dožive virtuelnu realnost uz pomoć oculus rift naočara koje tek treba da budu dostupne u prodaji u Srbiji. Na programu ovogodišnjeg festivala se nalazi i veoma interesantna 3D instalacija Frančeske Fini, Dadalop, kao i mnogi drugi umetnički radovi koji zaslužuju pažnju posetilaca.

Ne zaboravite da lajkujete Luftiku

Slađana Zličić

Slađana Zličić

Voli da putuje i piše, zavisna od slatkiša, lepih gestova, dobrih filmova i šopinga. Diplomirani novinar, zaljubljenik u more i sunce, snalazi se i u kuhinji, a jednog dana živeće u Rimu.

Dodaj komentar

Klikni da komentarišeš

Share Follow Tweet Share Share