Dogadjaji Koncerti

Violinistkinja Renata Zima u Gradskoj kući

U okviru ciklusa “Mlade zvezde u usponu” u organizaciji Muzičke omladine Novog Sada, u sredu, 7. septembra u 20 sati u svečanoj sali Gradske kuće nastupa violinistkinja Renata Zima. Ulaz na koncert je slobodan, a na programu su Bah, Betoven, Krejsler, Britn.

Renata Zima je rođena 1995. godine u Novom Sadu, u muzičkoj porodici. Violinu počinje da svira u šestoj godini u Muzičkoj školi “Isidor Bajić”, a prvi razred srednje muzičke škole upisuje u klasi prof. Ive Stanković. Od početka svog školovanja nastupa na brojnim takmičenjima kao solista i kao član različitih kamernih ansambala, osvajajući najviša priznanja.

Pohađala je majstorske kurseve kod profesora Igora Koretija (Italija), Ina Mirkovića (Hrvatska), Megumija Tešime (Japan), Dejana Bogdanovića (Italija), Kristine Šuklar (Austrija), Olega Pokhanovskog (Kanada), Jevgenija Epštajna (Izrael).

Učestvovala je u radu (2012. i 2013) međunarodnog simfonijskog orkestra “Triorca” koji ujedinjuje mlade svirače iz tri zemlje. Bila je član Vojvođanskog omladinskog kamernog orkestra, a držala je solističke koncerte u Zrenjaninu, Kuli, Kikindi i Novom Sadu, a s orguljašem Stjepanom Molnarom – u Somboru i Vukovaru. Više puta je snimala i nastupala za Radio-televiziju Vojvodine. Trenutno je student treće godine akademskih studija na Akademiji umetnosti u Gracu, u klasi prof. Vesne Stanković.

Još dešavanja potražite ovde

 

Avatar

Ivana Vukovac

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

Share via
Copy link