Srbija Vesti

Vinko proteran iz Austrije zbog porodičnog nasilja, a u Srbiji legalno posedovao pištolj

Vinko i Julijana
Foto: Screenshot/Facebook/Julijana Paunovic

Slavica i Petrika Zarić, roditelji ubijene Julijane Paunović, kažu da su sa zetom Vinkom Paunovićem imali ranije problema, a da je njihova ćerka Julijana bila žrtva porodičnog nasilja.

– Ona je sa njim od svoje 14. godine i ludo ga je volela. Mi smo joj govorili da se razvede i da ga napusti, ali ona nije htela. Govorila je da je to njen dom – počinju svoju ispovest za portal Nova roditelji Julijane Paunović koju je muž Vinko hicima iz pištolja ubio sinoć u njihovoj porodičnoj kući u mestu Starčevo kraj Petrovca na Mlavi, a potom izvršio samoubistvo.

Vinko je proteran iz Austrije gde su zajedno živeli sa sinom upravo zbog porodičnog nasilja i zabranjen mu je ulaz u tu zemlju. On se tada doselio u rodno Starčevo i bavio se poljoprivredom ali ih je zapravo porodično izdržavala Julijana koja je ostala da živi i radi u Austriji.

– Mislim da u toj kući jednu noć nije mirno spavala. Vinko je bio nasilan, pogotovo kad popije. Jednom je zapretio da će nas sve pobiti – kaže Slavica Zarić, majka ubijene Julijane Paunović.

Podsećanja radi, oružje kog je Vinko upucao Julijanu imao je u legalnom posedu, potvrđeno je za portal Nova.rs. Tragičnom događaju prethodilo je obeležavanje krsne slave porodice Paunović, a iz tužilaštva nam je rečeno da u ovoj porodici nije bilo prijava za nasilje.

Imao je 19 godina i obesio se zbog kockanja, oproštajno pismo je bolno kratko

Redakcija Luftika.rs

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

46 Shares
Share via
Copy link