Vikend francuskog filma u KCNS

  0
  video-film-izlozba-americki-kutak
  Izvor: wikimedia.org

  Ovog vikenda očekuje nas nekoliko projekcija francuskih filmova u Kulturnom centru Novog Sada. Cena ulaznice je 150 dinara, a ovo su filmovi koje ćete moći da pogledate.

  Petak, 16. oktobar

  19:00h – Njegov najveći fan

  Mirijel je kozmetičarka. Ona je brbljiva, pomalo lažljiva, voli da priča čudne priče. Već 20godina najveći je fan uspešnog pevača Vensena Lakroa. Njegove pesme i koncerti ispunjavaju skoro čitav njen život. Kada joj jedne noći Vensen, njen idol, zazvoni na vrata, čitav život će joj se preokrenuti. Uvučena je u priču koju ni sama ne bi mogla da zamisli.

  21:00h – Čovek koga su previše voleli

  Zabranjeno mlađima od 16 godina

  Godina je 1976. Posle propalog braka, Anjes Le Ru vraća se iz Afrike i odlazi kod svoje majke,  Rene, koja je vlasnica kazina u Nici. Mlada žena se zaljubljuje u desnu ruku svoje majke, advokata  Morisa, koji je 10 godina stariji od nje. Morisu to nije jedina ljubavna veza, a Anjes ga ludo voli. Ona želi da proda svoj udeo u kazinu da bi se osamostalila. No, posle intervencije mafije i  Anjesine izdaje, kazino bankrotira. Anjes loše podnosi sopstvenu izdaju. Moris se udaljava. Posle pokušaja samoubistva, mlada žena nestaje 1977. godine. Njen leš nikada nije pronađen.

  Subota, 17. oktobar

  19:00h – Kineski rebus

  Zabranjeno mlađima od 12 godina

  Gzavije sada ima 40 godina. Pronalazimo ga sa Vendi, Izabel i Martin 15 godina posle Španske krčme  i 10 godina posle Ruskih lutaka. Njegov život nije sasvim sređen, postao je još složeniji. Sada je otac dvoje dece, a njegova strast za putovanjima ga odvodi u Njujork, u sred Kineske četvrti. Gzavije traži svoje mesto kao sin, kao otac… kao čovek uopšte ! Razlaz. Porodica ponovo na okupu. Istopolni roditelji. Emigracija. Rad na crno. Njegov život zaista liči na kineski rebus ! Taj njujorški način života iako nije usklađen i miran pruža mu inspiraciju za njegovo pisanje.

  21:00h – Bird People

  Zabranjeno mlađima od 12 godina

  U internacionalnom hotelu u blizini aerodroma Roasi, jedan američki informatički inženjer u prolazu, pod pritiskom profesionalnih i emotivnih problema, odlučuje da radikalno promeni tok svog života. Nekoliko sati kasnije, život jedne mlade spremačice potpuno je izbačen iz koloseka usled jednog natprirodnog događaja.

  Nedelja, 18. oktobar

  19:00h – Hipokrat

  Zabranjeno mlađima od 12 godina

  Bendžamin će postati slavan doktor, siguran je u to. Međutim, njegovo prvo iskustvo na stažu za interniste u službi svog oca uopšte ne prolazi kao što je zamišljao. Ispostavlja se da je u praksi sve teže nego u teoriji. Odgovornost ga pritiska, njegov otac nikad nije tu za njega, a kolega Abdel je strani lekar sa više iskustva nego on. Bendžamin će biti primoran da se na surov način suoči sa svojim ograničenjima i strahovima, što svojim što svojih pacijenata, porodica, drugih lekara i osoblja. Njegovo vatreno krštenje počinje.

   

  Lajkujte stranicu Luftika i prvi pročitajte nove tekstove ↴

  Ostavite komentar

  Please enter your comment!
  Please enter your name here