Film-arena
Izvor: Arena Cineplex
Uncategorized

VIDEO: Trejler za novu domaću komediju Braća po babine linije

Novosadska premijera komedije „Braća po babine linije“ biće održana 17. marta 2016. u Areni Cineplex.

Od autora najgledanijeg televizijskog programa na našim prostorima, reditelja i scenariste Radoša Bajića, ovog proleća nam stiže komedija „Braća po babine linije“. To je komedija naravi i mentaliteta, koja kreće u susret milionskom auditorijumu poštovalaca, gledalaca i „vernika“ – koje su  Radašin, Milašin, Dragojlo, sin Dragan, Radojka, Zlatana i ostali – zauvek osvojili u kultnoj TV seriji „Selo gori a baba se češlja“.

U jednoj novoj i atraktivnoj dramaturškoj postavci i montaži, u komediji „Braća po babine linije“ videćemo sudar dva sveta. Jednog tradicionalnog, narodskog, koji prkosi globalizaciji i od kojeg po svaku cenu želimo da pobegnemo i drugog novog, uvezenog, savremenog, takozvanog modernog, sveta opsene, lakih para – koji nam je nametnut kao novi kulturni i civilizacijski vrednosni reper i trend. Možemo li relaksirati i nasmejati gledaoce do suza – a istovremeno zauzeti stav i poslati odgovornu društvenu poruku?

Da bismo to uspeli, ovog puta protagoniste priče smo izmestili iz dobro poznatog seoskog ambijenta u nove, nepoznate okolnosti i situacije. Dali smo im nadu da mogu preko noći promeniti svoje živote na bolje i ostvariti svoje snove, uz uslov – da se odreknu sami sebe. U živote glavnih junaka, čuvenih Petlovčana – Radašina i Milašina (Radoš Bajić i Milorad Mandić Manda), koje na početku filma zatičemo u „normalnom agregatnom stanju svađe bez ikakvog razloga“, jednoga dana stiže isto pismo, upućeno svakom ponaosob. Oni, vođeni snom o lepšem životu i rešenju svih problema, shodno instrukcijama koje su dobili u pismu – kreću iz Petlovca na put… samo oni znaju gde – i koji? No, kako to u životu često biva, umesto da stignu do Beograda gde ih čeka daleki rođak iz Australije, „Radašin će zalutati sa tajanstvenom plavušom (Jelena Gavrilović) u gorostasnim planinama u kojima riču medvedi“, a Milašin će „umesto da pre Radašina stigne do „blaga“ koje ga čeka, zaglaviti u selo Vranovo, na planini Sokolovica, sa koje puca vidik na zonu bezbednosti, gde šiptarski dronovi svaki dan izviđaju ono malo Srba koji su tu ostali“. Tako njihovo putešestvije ka boljem sutra – postaje put do beskraja.

Na ovom putu im se pridružuju i ostali radoznali stanovnici Petlovca. Radojka (Ljiljana Stjepanović), Zlatana (Olga Odanović) i sin Dragan (Nenad Okanović) kreću u potragu za Radašinom i Milašinom. Igrom slučaja, vođeni različitim ciljevima, u nekom momentu na jednom mestu se okupljaju svi Petlovčani, ujedinjeni pred pitanjem: „Gde su braća po babine linije!?“

*Scenarista i Reditelj: Radoš Bajić  *Producent: Nedeljko Bajić *Izvršni producent: Jelena Bajić-Jočić *Direktor fotografije: Predrag Jočić, S.A.S *Montažer: Stevan Marić *Scenograf: Dragan Mićanović *Kompozitor: Aleksandar Sanja Ilić *Kostimograf: Ivana Nestorović *Masker: Mirjana Stevović *Dizajneri zvuka: Igor Perović i Ivan Kljajić *Snimatelj zvuka: Vladica Budić

*Distributer: Art Vista

*Partner: Radio Televizija Srbije

*Domaćini projekta: Opština Trstenik i Opština Čajetina

*Uloge: Milorad Mandić-Manda, Radoš Bajić, Ljiljana Stjepanović, Olga Odanović, Mirko Babić, Nada Blam, Nenad Okanović, Nedeljko Bajić, Marija Petronijević, Miroljub Trošić Đoda, Nikola Džamić, Apostol Apostolović, Nada Jurišić, Luka Rašković…

*Prvi put sa njima: Jelena Gavrilović, Milena Predić, Branko Janković, Slobodan Bobi Pavelkić i Marko Milić

*Gosti: Tihomir Stanić i Toma Kuruzović * Specijalni gost: Enver Petrovci

Više zanimljivih događaja potražite ovde

Ne zaboravite da lajkujete Luftiku

U ovom polju je oglasni blok koji može izgledati napadno i ružno. Ako uzrokuje loše iskustvo, izvinte zbog toga. Privremenog je karaktera Skrolujte ispod za još tekstova. 
loading...
Slađana Zličić

Slađana Zličić

Voli da putuje i piše, zavisna od slatkiša, lepih gestova, dobrih filmova i šopinga. Diplomirani novinar, zaljubljenik u more i sunce, snalazi se i u kuhinji, a jednog dana živeće u Rimu.

Dodaj komentar

Klikni da komentarišeš

Share Follow Tweet Share Share