Magazin Novi Sad

Vi birate lokacije: Betonski stolovi za stoni tenis u Novom Sadu

Na sajtu Stonoteniskog kluba Novi Sad u narednih 10 dana otvoreno je glasanje za 10 lokacija u gradu na kojima bi u okviru projekta „Stoni tenis u prirodi“, mogli da budu izgrađeni i postavljeni betonski stolovi za taj sport. Svaki građanin ima pravo da izabere 5 javnih površina koje smatra najadekvatnijim za tu vrstu rekreacije, a u besplatnom hobiju za sve generacije Novosađani će moći da uživaju na proleće.

Postavljanje betonskih stolova za stoni tenis, praktična je i korisna ideja, koja bi prema mišljenju građana, trebalo da zaživi u malim stambenim blokovima između zgrada, zaklonjenim od saobraćaja i vetra.

Besplatna rekreacija na otvorenom mogla bi da ponovo postane popularna u gotovo svim delovima grada, zavisno od želja Novosađana, počev od blokova na Satelitu, Detelinari i Limanima, pa sve duž Keja.

„To je lako dostupan sport, ne bira godine, ne bira godine, pol, visinu ili težinu, svako ga je bar nekad igrao i nesumnjivo na 10 lokacija javnih površina u Novom Sadu verujemo da će biti stonoteniski betonski stolovi, koji su podložni svim spoljnim vremenskim uticajima“, kaže Dan Fracile, predsednik Stonoteniskog kluba Novi Sad .

„Ovo je baš divan trenutak da oživimo te površine, jer zaista bi bilo divno da pogotovo u tim kvartovima gde je Zavod za izgradnju grada dosta uložio da se postave ta dečija igrališta i mini teretane, da u tako nekim prostorima pored parkova, pored drugih javnih površina bude dostupno da baš ti betonski stolovi su uvek privlačni i da u svakom trenutku mogu da zaigraju stoni tenis“, kaže Vlastimir Mastilović, vršilac dužnosti načelnika Gradske uprave za sport i omladinu Grada Novog Sada.

Projekat „Stoni tenis u prirodi“, realizovaće se u okviru programa „Zajednici zajedno“ kompanije NIS, uz podršku Grada i Stonoteniskog kluba Novi Sad.

Ne zaboravite da lajkujete Luftiku

Redakcija

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

Dodaj komentar

Klikni da komentarišeš