exit-dj-198
Vesti Novi Sad

Exit poziva bendove

Najveći konkurs za nastup na Exit festivalu danas je zvanično otvoren. Studentski kulturni centar u saradnji sa Exitom i ove godine pokrenuo je konkurs na koji mogu da se prijave svi bendovi koji žele da nastupe na Petrovaradinskoj tvrđavi od 9. do 12. jula.

Putem aplikacije dostupne na sajtu www.exitmusic.rs bendovi, disk džokeji i svi muzičari mogu da popune prijavu na ovaj konkurs, a poslednji dan za apliciranje je 4.maj. Uz obaveznu biografiju neophodno je postaviti najmanje dve numere ili DJ miksa putem svetskog striming servisa SoundCloud.

Direktor Exit fondacije Dušan Kovačević kaže da je ovo odlična prilika za sve mlade neafirmisane bendove.

– Mi se trudimo da se vatra Exita koja se rasplamsa u julu ne ugasi u toku godine. Organizujemo ovakve i slične konkurse tokom cele godine kojima pružamo mladima šansu da se probiju. Najveći broj izvođača imaće priliku da nastupi na Future Shock bini, a oni najbolji nastupiće i na Fusion ili HappyNoviSad bini – kaže Kovačević.

Žiri koji će odlučivati o izboru najboljih izvođača čine muzička novinarka RTS-a i autorka emisije Bunt Branka Glavonjić, muzički urednik MTV Adria, Nikola Jovanović, suosnivač Koncerta godine i muzički urednik Radija Novi Sad Obrad Boba Škrbić, muzički novinar RTV-a i emisije Gruvanje Dušan Majkić kao i programski urednik SKC Igor Todorović. Osim selektorkog tima, u glasanju će učestvovati programska produkcija Exita, ali i publika koja će lajkovima na društvenim mrežama imati značajnu ulogu u odabiru.

Proteklih godina na ovaj konkurs prijavljivalo se oko 4.000 izvođača, a ove godine čak njih 40 imaće priliku da nastupi na nekoj od bina na Exitu.

Luftika

Share Tweet Share Share Follow