Vesti Novi Sad

Ko nastupa na Exitu

Rudimental, Hardwell, Sigma, Tom Odell, Chris Liebing, Wilkinson, Adam Beyer, Zomboy, Reprazent i Octave One su samo neka od imena koja će ove godine nastupiti na Exit festivalu.
Roni Size, koji je svojim nastupom 2002. doprineo osnovama današnjeg imidža Exita, takođe je potvrdio nastup. Dolaze i Clean Bandit, autori najvećeg evropskog hita u 2014. godini (Grammy nagrada za pesmu “Rather Be”), i oni su izabrani glasovima publike.
Posebna priča će biti ovogodišnji Explosive Stage, rezervisan za punk, hardcore i metal zvuk. Glavne zvezde će biti Motorhead, Britanci koji se mogu pohvaliti da su svirali u Titovoj Jugoslaviji. Slede ih jedno od najvećih otkrovenja Eagles of Death Metal, neprikosnoveni majstori buke Napalm Death, te predstavnici tvrdog zvuka sa obe američke obale – Nuclear Assault, Fear Factory i Terror.
Exit Dance Arena svake godine donosi nešto novo, pa će tako biti i ovaj put. Pored pomenutih Clean Bandit, nastupiće Zomboy i Hana Vonts, ali i Faithless, jedan od najuticajnijih bendova elektronske muzike.
Exit je prošle godine osvojio presižnu titulu “najboljeg velikog evropskog festivala” po izboru “Europian festival awards”, a ove godine će probati da opravda to priznanje.
Dakle, Exit na Petrovaradinskoj tvrđavi od 9. do 12. jula, a sestrinski Sea Dance Festival od 16. do 18. jula na plaži Jaz na Crnogorskom primorju.
Ulaznice za oba festivala se mogu nabaviti već sad, po ceni od 5.990 za Exit festival, odnosno 3.990 dinara za Sea Dance. U ponudi je i objedinjeni desetodnevni paket Exit Avantura, koji košta 6.990. Karte se sada mogu nabaviti na sajtu www.exitfest.org.

Luftika

Share Tweet Share Share Follow