Vesti Novi Sad

Guardian o Exitu

Čuveni britanski listovi “Daily Mail” i “The Guardian” objavili su istraživanje u kojem je Exit proglašen za festival koji najviše pruža u odnosu na cenu ulaznice. U analizi kojom su obuhvatili deset najvećih svetskih festivala, došli su do zaključka da je američki Coachella festival najskuplji za svoje posetioce, od cena ulaznica do pića i smeštaja, dok Exit pruža najviše, za najmanje novca.

Lista je obuhvatila i belgijski Tomorrowland, britanski Glastonbury, danski Roskilde, španski Sonar, mađarski Sziget, nemački Rock Am Ring, francuski Main Square i poljski Open’er. Trodnevna ulaznica za Coachellu košta 350 evra, a za isto toliko dana Tomorrowland traži 302, a Glastonbury 312 evra. Komplet ulaznica za Sziget trenutno košta 225 evra, dok samo jedan dan na susednom festivalu je 65 evra, što je za pet evra više od ulaznice za celu Exit Avanturu, koju čine četiri dana na Exitu i četiri dana na Sea Dance festivalu!
“Iako je Glastonbury mesto rađanja britanske festivalske kulture i najznačajniji muzički događaj u britanskom kalendaru, kako naše istraživanje pokazuje, ova tradicija posetioce previše košta. Britanci koji žele da dobiju najbolju vrednost za ono što jedan festival pruža, trebalo bi da se ugledaju na Srbiju i Exit, gde za manje novca možete uživati u super hrani,
piću i muzici velikih bendova kao što su Motorhead, Faithless ili The Prodigy”, kaže Sajmon Filips, ispred institucije “No.1 Currency” iz Londona, koja britanskim turistima pruža finansijske usluge i putna savetovanja.
Ovog leta Exit Avantura počinje u Novom Sadu 9. jula i trajaće preko deset dana, sve do finala na budvanskoj plaži Jaz 18. jula! Exit festival slavi svoj 15. rođendan na Petrovaradinskoj tvrđavi, a Sea Dance “brani” aktuelnu titulu najboljeg evropskog festivala u kategoriji do 40.000 posetilaca dnevno. Uvertiru u jednu od najjačih koncertnih sezona 17. juna na Ušću napraviće Robbie Williams.

Share via
Copy link