Beograd Magazin

Pošto Vesić pretvara blato u vodu, nek svrati na čašu česmovače u Leštane

lestane-voda
Foto: Google Earth/Printscreen Instagram/Espreso.co.rs

Kopalo se nekoliko dana, kada je kvar saniran iz slavina je poteklo nešto boje tople čokolade. Na dodir podseća na razmućeni šljunak. Snimak je zatim prosleđen ekološkim organizacijama. Dok su se juče svi iščuđavali kako je to moguće, mobilni zamenik beogradskog gradonačelnika poručuje da je u pitanju laž i podmetačina. Direktor Osnovne škole iz predgrađa morao je telefonom da slika toalete i slavine, da bi dokazao tu tvrdnju. Šta to teče iz slavina u naselju Leštane?

Meštani kažu dobro je kad vode ima, iako je često i žuta i zamućena. Mnogi strahuju od davanja javnih izjava jer naprednjaci zakucaju na vrata, a ucene i pretnje počinju. Čuvaju ljudi položaj, posao, imaju svoje poslove – samo im naprednjačka „aždaja“ fali za vratom. Oni ćute ali vodu iz slavina ne toče. Smeliji, ispred dragstora, kažu da takvu vodu ne piju, mulj u njoj su viđali pa zato piju isključivo pivo. Zdravije je, a reče jedan čovek ili je voda prljava ili puna hlora, a u pivu bar ima B vitamina.

Dve kofe blatnjave supice za Vesića

Jasno se vidi, imamo reprezantivni uzorak. Došla prljava voda, žena natočila dve kofe. Meša kutlačama kao da kuva „blatnjavu supicu“, recept iz Vesićeve kuhinje. A možda je blato lekovito, valjalo bi testirati. Ko drugi, do siva eminencija naselja direktor škole i Goran Vesić, čovek koji je juče na svom Facebook nalogu insinuirao da je snimak iz Vinče lažan i montiran od strane Eko Straže. Ko laže neka se blatom namaže, red bi bio.

Meštanka Mita Petrović strah od kamera nema, penzionerka je, dolazi par puta godišnje iz Švedske – nezavisna je. Ona je rekla da Leštane ne može da prepozna, priča o betonskoj bazi koja zagađuje vazduh i o mulju koji teče iz česme. O tome svi ćute i niko ne rešava problem niti se izvinjava, baš čudno za naprednjake. Prednjače u svemu, negativnom.

– Ja razumem da svi mi grešimo. Ali kad se jedna greška napravi, treba objaviti narodu, reći šta se dogodilo. Ali mi nikakvu informaciju ne dobijamo, još nas pobijaju da to nije istina – zapitala se Mita, baš kao što bi i svaki normalan čovek.

Ona objašnjava i zdravorazumski ukazuje:

– Kako neko može da mi kaže da nije istina, kad sam ja pustila vodu u mom dvorištu. Vidite i sami šta je ovo – zgroženo je rekla Mita Petrović, za emisiju „Pregled dana“ Newsmax Adria pokazujući sve samo ne vodu. Žena je dodala da nije ljuta već očajno besna.

Verujte meni a ne svojim očima

Da oči lažu Mitu i ostale građane Leštana probao je panično, odmah sutradan, da dokaže direktor Osnovne škole Nikola Tesla, po nalogu svog šefića Gorana Vesića. Snimio je video gde emituje “dokaze” kako je sve u najboljem redu i poslao ga Vesiću. Škola u toaletima ima sve – čistu vodu, papirne ubruse, sapune, dezinfekciona sredstva. Srbija je na istorijskom stupnju razvoja, u zlatnom dobu kao nikada do sad od postanka sveta. Kako je iko mogao posumnjati da direktor pere ruke blatom?

– Pojavila se informacija da je voda u Vinči u školi žuta, pa hajmo sad to da vidimo. Uverili smo se u toaletu sad, nastavničkom. Sad ćemo brzo da siđemo do kuhinje – užurban da opovrgne meštane rekao je Dragoljub Gačić, direktor O.Š. Nikola Tesla.

Za Gorana Vesića nikakve sumnje nema – svi lažu i montiraju. Posebno direktor škole. Važi. On je svoj “prljavi” deo posla odradio odlično da će mu se deca smejati u lice verovatno ceo preostali radni vek. A Vesić je napisao sledeće:

– Utvrdili smo da je video zapis koji su delili tajkunski mediji montiran a informacija koju su objavili lažna. Zamolio sam direktora osnovne škole da snimi video i pokaže javnosti da je voda koju deca u ovoj školi piju ispravna. Video zapis koji je snimio direktor možete da vidite u prilogu. Bedno i jadno – ispisa Goran Vesić na svom Facebook profilu i imenova objavu sa “U LAŽI SU KRATKE NOGE”.

Karikatura, mazanje lekovitim blatom

Jesu, ali kratka je i pamet. Meštani Leštana su snimili još niz video snimaka gde su se svi divili kako im je „lepa“ voda. Kao kakao. Verovatno je i Vesić pomislio na Leb i Sol i reči iz pesme; “Sve je mutno kao kakao” i “Ceo svet je kao kakao”. Nije Gogi, ne može se uvek polaziti od sebe.

On je bio siguran da građani i neće to progutati. Naravno, to i nije popilo vodu. Bar ne ovu „čokoladnu“. Tako je Vesić rekao da svi lažu a posebno ekološke organizacije i tajkunski mediji. Naredna faza otprilike glasi – lažu meštani, svi su kvazi ekolozi, aktivisti, tajkuni u stanu od 40 kvadrata.

Nemojte, voda je političko pitanje, alternativa je da svi odlaze do škole, podignu dva prsta i pitaju da li mogu dobiti čašu vode. Šarmantni diša će svima rado poslužiti, sve će uraditi da bi naprednjaci preveli građane „žedne preko vode“.

Ovaj put to nije upalilo. Cela situacija sa SNS hordom liči na cirkus, što i jeste blizu istini. A Goran Vesić, zamenik gradonačelnika Beograda uspešno služi svrsi. Pokazuje koliko je nesposoban i u laži, od sebe pravi karikaturu, što i jeste njegova uloga. Vesara, sedi dole jedan, direktor će zvati nastavnike a u dnevnik ide trojka. Vesara, diša i mazanje lekovitim blato. Performans koji se posle ovakvog skandala očekuje!

U laži su kratke noge, Goran Vesić samo što ne hoda na guzovima

OGLAS

51 Shares
Share via
Copy link