Beograd Magazin

Čovek zapanjujućeg talenta da iritira i van sezone alergija: “Vidite me, pijem bazen!”

vesić goran
Printscreen

Goran Vesić. Čovek zapanjujućeg talenta za iritantnost. Za iritaciju Beograđana poseduje veštine na nivou teniske superiornosti Novaka Đokovića. Izaziva više alergijskih reakcija i od ambrozije. O tom čoveku se nema više šta reći, dovoljna je samo ta tačka posle imena i prezimena. Njegova agresivna kampanja kako bi opstao ’iznad vode’ u Beogradu pod naletom opasnog plivača Aleksandra Šapića svakim danom sve je čudnija, neverovatnija i izaziva ozbiljnu zabrinutost javnosti.

Zapanjujuće načine pronalazi Vesić da se predstavi kao dobri duh Beograda. Zaprašivao je komarce u stilu junaka iz filmskog serijala “Goli pištolj”, družio se sa lemurom koji je odmah prepoznao srodnost, a onda i došao da izmesti ljude koji su ostali bez doma na Vračaru, zahvaljujući njegovim pajtašima investitorima koji grade u centru Beograda bez svih potrebnih dozvola. Uzalud sav trud.

Sada, zamenik gradonačelnika uverava Beograđane da je voda sa česme vrhunskog kvaliteta i da nema potrebe da kupuju flaširanu vodu. Nadam se da Vesić shvata da je ovime učinio direktnu promociju i reklamu za sve kompanije koje prodaju flaširanu vodu po Beogradu, jer ukoliko Vesić garantuje kvalitet pijaće vode sa česme onda smo u velikom problemu. Možda je Vesić dobio neki vid zahvalnice ili plakete od ovih kompanija, za ovu besplatnu kontra promociju.

Nakon ovog njegovog performansa, ne možemo da se zapitamo šta nama prolazi kroz česmu… Vesić, da bi dokazao da ne laže, popio je malo ove „savršene“ vode iz bazena. Pinkov reporter, takođe je blizu savršenog novinara jer i on „vrlo“ pije vodu sa česme. Kad čovek vidi njih dvojicu, dođe mu instinktivno da ipak prokuva česmovaču pre upotrebe.

Zabrinjavajuće ponašanje Gorana Vesića prethodnih dana može se tumačiti kao grčevit pokušaj da se održi u fotelji na koju se već „vrlo“ navikao, ali bi mogao i da se zapita ko mu pomaže u osmišljavanju ovakvih samopromotivnih kampanja.

Deluje kao da Vesić polako odlazi, odbačen od svog usvojitelja Aleksandra Vučića. Dželat će mu po svemu sudeći biti onaj drugi Aleksandar, nekada veliki vaterpolo šampion, a danas samo jedan od mnogih poslušnika predsednika Srpske napredne stranke.

Prisetite se kako je Vesić do skoro imao neviđeno bahati pristup u svom obraćanju, a sada se poput uplašenog zeca pripitomio i snishodljivošću pokušava da prikupi simpatije. Problem je što je ogromna količina besa i mržnje usmerena protiv ovog čoveka tako da nikakav pokušaj pomirenja ne postoji kao mogućnost.

Vesić je na sebe nakupio previše negativnih osećanja. Nisu to samo građani Beograda koji su protiv aktuelne vlasti, već su tu i ostali građani Srbije, pa čak i oni koji podržavaju Vučića, a nisu članovi stranke.

Pušten je niz vodu Vesić Goran i ne uspeva nikako da se prihvati i zadrži za obalu, neku granu koja će ga spasiti da ne direktno na politički vodopad. Ta sila polako ga privlači i biće zanimljivo videti kako će Vesić podneti nastupajući brodolom.

Kako bi mu pad bio što bezbolniji, savetujemo Vesiću da se umesto samopromocije, nekako, brzinski samoukloni. Pad ume da boli, baš da boli, a nismo sigurni da li će ga amortizovati ta klimava gradska fotelja.

Hoćete da polomite inventar?

“Je l’ to želite, a, je l’ to želite!?”

Lemur u zoo vrtu se zakačio Vesiću na glavu i nije hteo da pusti

Antonije Kosanović

Traži smisao u vreme besmisla, rečima potkradajući emocije.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

PARTNERI SAJTA


generic vignette (DESK luftika.rs)
737 Shares
737 Shares
Share via
Copy link