Beograd Magazin

Begradske ulice popločavaju osumnjičeni za ubistvo Olivera Ivanovića: Radoičić i Veselinović

Granit-peščar je firma od koje je kupljen građevinski materijal za popločavanje nekoliko ulica u Beogradu. Četvrtinu vlasništva u toj firmi imaju kontroverzni biznismeni sa severa Kosova Zvonko Veselinović i Milan Radoičić, utvrdili su novinari Mreže za istraživanje kriminala i korupcije (KRIK).

KRIK navodi da je “Granit-peščar” jedan od najvećih poreskih dužnika u zemlji, dok su njegovi vlasnici Veselinović i Radoičić na Kosovu osumnjičeni za ubistvo političara Olivera Ivanovića.

“Duž nekoliko centralnih beogradskih ulica novinari KRIK-a zatekli su palete ploča, ivičnjaka i kocki za popločavanje trotoara na kojima piše da ih je proizvela firma ‘Granit-peščar’ iz Ljiga. Ovaj materijal biće postavljen u Ulici cara Dušana na Dorćolu, na platou kod Palmotićeve i Džordža Vašingtona, a deluje da je isti već ugrađen u Kraljice Marije i 27. marta”, navodi KRIK.

KRIK navodi da “četvrtinu udela u ovoj firmi imaju kontroverzni biznismeni sa severa Kosova Zvonko Veselinović i Milan Radoičić i to posredstvom firme ‘Inkop’ iz Ćuprije, kojima se u Srbiji sudilo za nelegalno iskopavanje šljunka, krađu kamiona uzetih na lizing, a Radoičiću i za učešće u kidnapovanju, ali su u svim ovim postupcima proglašeni nevinim”.

“Osim njih, još četvrtinu vlasništva u ‘Granit-peščar’ ima ‘Nukleus’ iz Lazarevca, kompanija nekadašnjeg funkcionera u toj beogradskoj opštini Vladimira Jevtića. Ova firma je i ranije sarađivala sa Zvonkom Veselinovićem”, navodi KRIK.

Kako se navodi u tekstu KRIK-a, firma “Granit-peščar” je na kraju 2019. godine dugovala više od pet miliona evra za porez, zbog čega je na samom vrhu liste poreskih dužnika gde je zauzela šesto mesto.

“Posao rekonstrukcije pomenutih beogradskih ulica na tenderu su dobila preduzeća ‘Energoprojekt niskogradnja’ i ‘Colas rail’, ali nije poznato koja od ove dve firme je uvela ‘Granit-peščar’ u posao”, navodi KRIK.

Ceo tekst KRIK-a možete pročitati OVDE.

Provera imovine i prihoda Gorana Rakića i još 5 srpskih funkcionera na Kosovu

659 Shares
659 Shares
Share via
Copy link