Magazin

Veselinova ispovest o očevom pokušaju samoubistva: Pozdravio se sa mnom i napisao da me voli

Veselin Vladimir Zvekić na instagramu je sa pratiocima podelio jedan od najtežih trenutaka u životu, nešto što bi mnogi sakrili, o tome ćutali – da je njegov otac pokušao da presudi sebi. Mladić iz Novog Sada poznat je kao humorista koji nas svakodnevno zasmejava svojim snimcima.

Iako se našao u situaciji koja se mogla završiti tragedijom, od početka do kraja nije dozvolio da ga surova igra sudbine povuče i slomi.

Uradio je sve da spase oca, a potom o tome i progovorio, da bi nam svima skrenuo pažnju na jednu stvar koju možda često zaboravljamo – iskazati ljubav prema roditelju prilika je koja jednog dana može biti potpuno izgubljena.

O tome kako je proživeo ovu dramu, ispričao je i za Telegraf.rs.

– Poslao mi je oproštajnu poruku, pozdravio se sa mnom i rekao koliko me voli, napisao je da se nada da ću mu oprostiti. Slošilo mi se dok sam čitao poruku, odmah sam pozvao drugaricu i maćehu da ga provere, neću ulaziti u detalje jer su stvarno tužni i strašni – isrpičao nam je Veselin.

Detalji kroz koje razumljivo ne želi ponovo da prolazi svakako nisu suština cele ove priče, već poruka koju je Veselin poslao svojim pratiocima: da brinu o najbližima, da im govore koliko ih vole, jer nikad se ne zna šta može da „klikne“ u ljudskom mozgu da pomisli tako nešto…

– Strašan osećaj, bio sam uplašen, osećao sam se bespomoćno, nisam znao šta prvo da uradim. Kada sam dobio tu poruku, pokušao sam odmah da stupim u kontakt sa ocem, ali neuspešno.

Odmah sam reagovao, iako sam bio 70 kilometara udaljen od njega, zvao sam maćehu, najbolju drugaricu, policiju i hitnu pomoć. Morao sam da ostanem pribran, nisam hteo da čekam ni sekunde, to ga je i spasilo – ispričao nam je Veselin.

I ako mislite da se to dešava drugima, da je suicid „stvar izbora“ koji možemo samo da osudimo, možda bi trebalo da shvatite da je ljudski um toliko složen i nedokučiv, da se emocije smenjuju nekada i bez kontrole, hormoni luče, neuronske veze „sevaju“ i da je sve to često samo i jedan sekund zamračenja uma.

A na to niko nije spreman i to se može desiti svakome od nas.

Tada, odjednom, shvatite da ste na pragu da izgubite sve, sve što ste sa nekim gradili i mislili da je to zauvek dato.

– Imamo zdrav, normalan odnos, uvek smo pričali o svemu, nikada ne bih pomislio da je spreman na tako nešto. Uvek mi je bio stabilna, jaka osoba, ovo se desilo u trenutku slabosti i niko nije očekivao, čak ni on sam. Hteo sam samo da on bude dobro, kada se tako nešto desi, vreme staje, sve drugo postane nebitno. Moj otac je povučen tip, retko kad priča o emocijama, iako mu je bilo teško da iskaže svoja osećanja, znao sam da me voli najviše. Zato nisam mogao da razmišljam o tome šta će biti posle, hteo sam još jednu priliku da mogu da mu kažem koliko mi znači i koliko ga volim. To sam i uspeo, on mi je obećao da to više neće pokušavati, doktori su uradili analize i sve je na kraju dobro ispalo, znam da gleda na ovo kao drugu priliku i ja verujem da će sve biti u redu sada – ispričao nam je Veselin.

View this post on Instagram

Pušten s' lanca.

A post shared by Veselin Vladimir Zvekic (@veseleen) on

Pratioci su, kaže, reagovali „kao i svako ljudsko biće“.

– Puni su empatije i slično razmišljamo, znaju na čemu su sa mnom, kao i ja sa njima i pomažu mi da lakše podnesem ovako teške trenutke i na tome sam im zahvalan i uvek ću biti – rekao je Veselin.

I još jedna stvar je bitna u celoj ovoj priči. Nije život uvek šala, nismo uvek srećni. Ni oni koji su najpopularniji, najnasmejaniji prolaze kroz velike drame.

– Pričam otvoreno o svemu, ne postoje samo dobri dani, postoje i oni loši o kojima se ne priča, ni sa kim ne delimo tako teške priče. Pričom možemo olakšati nekom ko prolazi kroz istu ili sličnu situaciju, to oni znaju. I drago mi je što imam takvu publiku, naši smo – rekao je Veselin.

Tamara Obradović

Običan konzument društvenih mreža, američke literature i pomfrita.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

23 Shares
Share via
Copy link