Magazin Novi Sad

Verovali ili ne: Snajper i šef BIA na istom zadatku

Slobodan Milutinović, zvani Snajper, nekadašnji vođa navijača Vojvodine, koji je jutros uhapšen na Jahorini, član je Upravnog odbora „lala“, gde mu je između ostalih „kolega“ i Nikola Vasiljević, načelnik Regionalnog centra BIA-e u Novom Sadu!

Kako su se Milutinović, koji je godinama povezivan sa kriminalom i prvi čovek novosadske „tajne službe“ našli na istom zadatku, u normalnoj državi trebalo bi da se bave istražitelji.

S tim da u državi, gde vlada pravni poredak, verovatno ne može da se desi da se neko ko je osuđen zbog trgovine drogom, i šef bezbednjaka budu u istoj prostoriji, osim za vreme saslušanja, kada bi sedeli jedan naspram drugog?!

Šef novosadske BIA u UO Vojvodine je postavljen u oktobru 2017. godine, kada je predsednik postao direktor „Dnevnik Vojvodina press-a“ Dušan Vlaović. Tada je rečeno da će Vojvodinu ubuduće pomagati Grad Novi Sad i JP „Srbijagas“.

Zanimljivo je da je sa uhapšenim Milutinovićem u UO Vojvodine i poznati novosadski advokat Ljubomir Apro, svojevremeno prvi čovek Jugoslovenske levice za Vojvodinu.

snajper-vosa-bia

Advokata i Milutinovića osim članstva u upravi „lala“, povezuje i Ratko Buturović, zvani Bata Kankan. Apro je bio Buturovićev branilac u postupku u kome je bio optužen za nameštanje utakmica, dok je Milutinović radio u obezbeđenju Bate Kankana.

Upravo se za Milutinovićev krimi uspon u Novom Sadu vezuje za pokojnog Buturovića, kome je bio telohranitelj.

Podsetimo, uhapšeni Slobodan Milutinović, zvani Snajper iz Novog Sada, kontroverzna je ličnost po više osnova. Protiv njega policija je podnela čak 15 prijava, i za pokušaj ubistva D.S. 2017. na stadionu Partizana.

U decembru 2020. postao je član Upravnog odbora FK Vojvodina, na čiji stadion mu je Osnovni sud u Novom Sadu zabranio ulaz zbog nasilja, piše Direktno.

Inače, Milutinović, do nedavno vođa Vošinih navijača, zajedno sa svojim bratom Nenadom, te starim pajtašem Borislavom Kurucićem, (imena “dobro poznata policiji”!), na platnom je spisku “Elektrovojvodine”.

Naravno, ni Milutinović ni njegova družina ne pojavljuju se na svojim radnim mestima, ali uredno dobijaju lepu platu i teče im radni staž.

Jahorina: U toku hapšenja i pretresi, Sloba Snajper nije jedini

Reklama

Tamara Gočmanac

Mnogo glasno šapuće. Ego-tripuje, nasmeje, rasplače. Voli kišu i sneg. I životinje. Redovno je ispuštali na glavu kad je bila mala, pa je, zahvaljujući tome, postala mnogo lepa, pametna i bloger.

komentar

Klikni da objaviš komentar

438 Shares
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • More Networks
Copy link
Powered by Social Snap