hronika Srbija

5 bizarnih izjava Miljkovića i Belivuka koje su šokirale tokom suđenja: Napisana i jedna pesma

belivuk-miljkovic
Belivuk i Miljković/Printscreen

Pripremno ročište u slučaju koji se vodi protiv Veljka Belivuka i njegovog klana, kom se na teret stavlja sedam ubistava, trgovina drogom, nezakonito držanje i nošenje oružja, otmice i silovanje, završeno je ove nedelje u Specijalnom sudu.

Na samom početku ročište je razdvojeno i u odnosu na Marka Miljkovića, jer se njegov novi izabrani branilac još nije upoznao sa Belivukovim predmetom, a koji se žalio da se ne oseća dobro, nakon čega su vraćeni u pritvor.

Na svakom ročištu, Belivuk i njegovi pripadnici negiraju dela koja im se stavljaju na teret.

Šokantne izjave Belivuka i Miljkovića

Na jednom od ročišta, Miljković je u svom uvodnom izlaganju rekao da “ubijeni nisu bili studenti teologije”, navodeći da su oni možda živi jer nema dokaza da su ubijeni.

– Moguće da je Zdravko Radojević i dalje živ i da ga skiva supruga. Svedoci saradnici su pod hipnozom i patološki slučajevi,  a mašina za mlevenje mesa i oružje naknadno doneti i podmetnuti – rekao je tada Miljković dok je Belivuk izjavio da su razgovori montirani, a fotografije iz Ritopeka fotošopirane.

velja-nevolja-klan-veljko-belivuk-i-marko-miljkovic04-830x0
Foto: Printscreen TV Pink

– Fotografije koje su skinute sa Skaj aplikacije, a na kojima se vide obezglavljena i iskasapljena tela su fotošopirane, a razgovori koji su presretnuti i poruke u kojima su, kako se sumnja, ugovarali likvidacije, a potom ih i komentarisali, montirane – rekao je on i dodao da osporava da je nije vlasnik mašine za melevenja mesa.

U poslednjim izlaganjima, ove nedelje, Miljković je takođe naveo da „biti mrtav nije krivično delo, a da je ubistvo krivično delo, te da ako nema obdukcionog nalaza čovek nije mrtav“, a potom je pomenuo i slučaj nestalog dečaka iz Požarevca Đorđa Andrejića. Citirao je presudu na osnovu koje je njegova majka Marina oslobođena odgovornosti za sinovljevo ubistvo.

Telo dečaka nikada nije pronađeno.

Potom, kada je iz druge optužnice pročitano da je supruga Radoja Živkovića, koji se tereti za ubistvo Jovana Vukotića u Istanbulu, vlasnica kuće u Surduku u kojem je ovaj klan navodno palio telo Gorana Mihajlovića, Miljković je izjavio:

kapetan-marko-miljkovic
Marko Miljković grli žrtvu škaljarca M. R.

– Poznajemo Živkovića ga, družili smo se, uhapšen je u Istanbulu i njen je muž, ali to ne dokazuje da smo mi počinili zločin za koji se teretimo – rekao je navodno Miljković u sudnici.

Belivuk je, nakon što je osporio sve dokaze rečenicom: „Kako, pobogu, da priznam“, izjavio da mu nije žao što je ubijen Vukotić.

– Meni baš nije žao, platio je moje i ubistvo Marka Miljkovića, trebalo je da budemo ubijeni na aerodromu u Tivtu pa nikom nije bilo žao mene – rekao je navodno Belivuk.

Sudiji u Crnoj Gori poslao pismo o „Moru i mjesecu“

U podgoričkom Višem sudu uspostavljena je početkom septembra veza putem video-linka sa beogradskim sudom povodom kontrole optužnice za ubistvo Mila Radulovića, zvanog Kapetan, navodnog člana „škaljarskog klana“.

Tako su optuženi Veljko Belivuk, Marko Miljković i Nebojša Janković prisustvovali ovom postupku koji se vodi pred Višim sudom u Podgorici.

Foto: Belivuk u sudnici

Nakon što je sudija beogradskog suda potvrdio identittet Belivuka, Miljkovića i Jankovića pred crnogorskim pravosudnim organima oglasio se i optuženi Belivuk: Ja sam ovaj tren saznao da nemam advokata. Molim da se ovo odloži.

Sudija Boris Savić je ukazao Belivuku da su prethodno tri advokata odbila da ga zastupaju a zatim i advokatica koju mu je sud odredio po službenoj dužnosti. To je sudija naveo kao razlog odlaganja uz pitanje da li je Belivuk sebi obezbedio advokata. Predsednik Višeg suda je ukazao da ako nema advokata postupak mora da se odloži.

Sudija Savić je podsetio da je Belivuk dostavio dva puta obraćanje sudu da želi da prisustvuje u ovom postupku i naveo: „Poslali ste mi i pismo u kojem pišete o moru, mjesecu i ostalo“.

Podsetimo, Belivuk, Miljković i još 28 pripadnika njihove organizovane kriminalne grupe prvom optužnicom se terete za ubistva Aleksandra Gligorijevića Pukija, Gorana Veličkovića, Lazara Vukičevića, Zdravka Radojevića i Milana Ljepoje, kao i za oružje, drogu, otmicu i silovanje.

Tužilaštvo za organizovani kriminal je nedavno proširilo istragu protvi Belivuka, Miljkovića i Bojani Belivuk zbog sumnje da su novcem od kriminalne delatnosti kupovali razne luksuzne stvari.

Naredba o sporovođenju istrage doneta je 9. decembra prošle godine u odnosu na Veljka Belivuka, Marka Miljkovića, Bojanu Belivuk, Tanju Miljković, Snežanu Ðorđević, Filipa Ivanovskog i Mariju Milutinov, zbog sumnje da su počinili krivično delo pranje novca.

Izvor: Telegraf.rs

Generalni sekretar Vlade Srbije, Novak Nedić, štitio Veljka Belivuka i njegove Janjičare od hapšenja

OGLAS

52 Shares
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • More Networks
Copy link
Powered by Social Snap