Magazin Srbija

Velja oprao 120 miliona preko 6 firmi, u poslove bila uključena i žena!

Pare stečene kriminalom mafijaška grupa Veljka Belivuka ubacivala je u legalne tokove kroz građevinu, ali i pravljenjem mreže firmi, od kojih je, samo jedna prošle godine obrnula više od 120 miliona dinara.

Posebno su zanimljivi i simptomatični nazivi tih preduzeća, kao i navodi da je većini sedište bilo u Humskoj 1, dakle na stadionu Partizana.

Jedna od firmi preko kojih je radio Belivuk je ALKZ iz Loznice. Ime samo po sebi govori o čemu se radi (ALKZ je jasan simbol “Alkatraza”, jedne od najuticajnijih grupa na južnoj tribini koju su preuzeli “Principi” Velje Nevolje). Zvanično, njen 100 odstotni vlasnik je Vlade Georgiev, bivši policajac koji se nekada zvao drugačije, pa je promenio ime, a uhapšen je prošlog petka, kao jedan od glavnih članova Belivukove mafijaške grupe.

Firma ALKZ osnovana je u junu 2016. i registrovana je za promet odevnih i drugih predmeta. Imala je 2019. petoro zaposlenih (za 2020. još nema podataka) i prihodovala je 1,08 miliona evra, odnosno više od 120 miliona dinara. Ipak, uprkos tako velikom prometu, prijavljen je profit od svega 6.446 evra.

Prema rečima ekonomista, s obzirom na delatnost kojom se firma, makar zvanično, bavi, ovakva disproporcija jasno sugeriše da su pare iz ovog preduzeća izvlačene na razne načine, što nije neuobičajeno u sličnim slučajevima.

Neke od firmi u mreži:

  • ALKZ (Loznica, ime od navijačke grupe “Alkatraz”)
  • “White wolf” (u prevodu beli vuk – Belivuk)
  • “B & B drive” (oba B od Bojana, jedna Belivukova supruga, druga supruga člana njegove bande)
  • “South car” (jasna asocijacija na južnu tribinu)
  • “Coffee factory”
  • “Jugoagent fluviale holding”

Prema podacima iz Narodne banke Srbije, ALKZ je od pre dva dana u blokadi, koja iznosi 2,1 milion dinara. Očigledno, neko od poverilaca pustio je menicu nakon što je saznao da su uhapšeni Belivuk i njegova grupa.

Da nema nikakve zabune da je ova firma povezana s Veljom Nevoljom, jasno je i po tome što je jedno od preduzeća s kojim je ona povezana (poklapaju se vlasnici ili zakonski zastupnici) “White wolf”, što prevedeno na srpski (beli vuk) daje Belivukovo prezime.

U Humskoj 1, s druge strane, prijavljeno je sedište dve firme. U prvoj “B & B drive” suvlasnici su sa po 50 odsto udela dve Bojane – Belivuk (Veljina supruga) i Vučeljić (supruga Aleksandra Vučeljića, koji je uhapšen s Belivukom).

Na istoj adresi je i firma “South car”, u kojoj je likvidacioni upravnik, pošto je u procesu gašenja, upravo Bojana Vučeljić. Njeno ime, takođe, pominje se u još dva preduzeća “Coffee factory” i “Jugoagent fluviale holding”.

Podsetimo, 29. januara je uhapšen Velja Nevolja, omiljeni huligan familije Vučić, a pušten je na slobodu nakon saslušanja

Nakon 7 dana ponovo su Uhapsili Velju Nevolju i još 16 članova organizovane kriminalne grupe

Detalji hapšenja Velje Nevolje: “A bio sam vam dobar kad sam zakopavao oružje u Jajincima!”

Objavljeno da su reketirali Baku Praseta, i Rastu

Kriminalna grupa Velje Nevolje obezbeđivala Vučićevu inauguraciju, isplivali i rani radovi Dijane Hrkalović

Uspon i pad Velje Nevolje: Tatin sin i “nestašni” dečaci

Veze sa državom: Velja Nevolja sa pripadnikom Žandarmerije, a Danilo Vučić sa Acom Rošavim

Velja Nevolja imao tajne štekove, kuće i baze za mučenje, ubistva i druga teška krivična dela na više mesta u Srbiji

OGLAS

PARTNERI SAJTA


1.3K Shares
1.3K Shares
Share via
Copy link