Magazin

Velja snimcima svirepih ubistava ‘fakturisao’ Zviceru ‘posao’: 300.000€ po glavi

velja-zvicer-kombo
Izvor: Kurir/Foto: detective-info.com.ua, Zorana Jevtić, Dado Đilas

Veljko Belivuk navodno je dobijao i po 300.000 evra po ubistvu koje su mu naručivali njegovi šefovi iz ozloglašenog „kavačkog klana“, uvrdila je policijska istraga.

Članovi Belivukove ekipe su većinu svirepih egzekucija snimali, a snimke su slali direktno Radoju Zviceru, navodnom šefu „kavačkog klana“ u Crnoj Gori.

Inspektori su došli do jezivih saznanja o egzekucijama nakon što su dešifrovani zaplenjeni telefoni Belivuka i njegovih saučesnika, navode beogradski mediji.

– Od ukupno 44 zaplenjena telefona, veliki broj je imao instaliranu aplikaciju Skaj za šifrovanje poruka. Tu se nalazila i prepiska sa ljudima iz vrha kavačkog klana, koji su se raspitivali na koji način su pojedine žrtve ubijane i kako su im uništavana tela i dokazi.
Pored toga, snimci pojedinih egzekucija koja su poslati preko Skaja direktno šefu „kavačana“ Radoju Zviceru koji je odnedavno u bekstvu, pišu beogradski mediji.

Belivuk je bio praktično šef ispostave „kavačkog klana“ u Srbiji, pa je samim tim aktivno učestovao u ratu protiv suprostavljenog crnogorskog škaljarskog klana.

Za Belivukom boravak u Atini u vreme ubistva vođa „škaljarskog klana“ Igora Dedovića i Stevana Stamatovića, skoro se saznalo.

– Da li je Belivuk lično učestvovao u toj likvidaciji, ili bio logistična podrška, još nije sasvim jasno, ali je izvesno da je bio u Atini po dva osnova. prvo, po naređenju Zvicera.

Druga stvar, Belivuk je imao i osvetnički motiv jer je Stevan Stamatović, zajedno sa škaljarcem Minjom Šakovićem, bio označen kao mogući ubica Veljinog bliskog prijatelja Aleksandra Stankovića, zvanog Sale Mutavi, koji je izrešetan u oktobru 2016. u Beogradu.

Apelacioni sud u Beogradu produžio je danas za još tri meseca pritvor Veljku Belivuku i Marku Miljkoviću i ostalim pripadnicima njihove organizovane kriminalne grupe, koji se terete za najteža krivična dela.

Izvor: Glas Javnosti

Belivukove žrtve mučili danima, tela mleli u mašini za meso i otkrili nam nove nivoe pakla

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

PARTNERI SAJTA


451 Shares
451 Shares
Share via
Copy link