Magazin

Velja Nevolja znao svaki korak policije, dostavljani mu snimci iz istrage sa poverljivim podacima

Policijski snimci iz istrage sa poverljivim operativnim podacima, nađeni prilikom pretresa stanova i objekata koje je koristila organizovana kriminalna grupa Veljka Belivuka i Marka Miljkovića potiču navodno iz Službe za borbu protiv organizovanog kriminala (SBPOK).

Podaci ukazuju da je, po svemu sudeći, isti čovek iz policije koji je Belivuku dostavljao snimke i ranije čuvao ovu kriminalnu grupu.

Prema nezvaničnim informacijama, on je grupu zaštitio i letos kada je u Novom Beogradu kod pripadnika članova nađeno oružje.

Da je Belivukova grupa imala “leđa” u policiji ukazuje i informacija da protiv njih tada nije pokrenut postupak, iako su neki od članova prošle godine zaustavljeni sa većom količinom oružja.

Policija je navodno prošlog leta u Novom Beogradu zaustavila automobil u kojem je, pored ostalih, bio i jedan “vođa navijača”.

Tada je u vozilu pronađena veća količina oružja o čemu su policajci obavestili nadređene. Iako im je u prvom trenutku rečeno da preduzmu neophodne mere predviđene u ovakvim situacijama, ubrzo im je javljeno da puste vozilo i ljude koji su bili u njemu.

Sada je u okviru istrage protiv Belivukove grupe policija otkrila originalna policijska dokumenta sa snimcima uviđaja, ali i likvidacija, zabeleženih kamerama sa video-nadzora.

Spekuliše se i da su među tim dokumentima i nalozi za prisluškivanje članova bande. Na ovaj način, kako se pretpostavlja, Belivuk je unapred znao svaki korak policije i na taj način je bio spreman da izbegne pretrese i hapšenje.

Nedavno privođenje dvojice policajaca koji su radili u SBPOK-u osumnjičenih da su pomagali grupi, pokazuje da je klan imao podršku iz policije.

Međutim, iz MUP-a uveravaju da oni nisu jedini i da je njihovo hapšenje samo početak obračuna sa “prljavim” policajcima.

Sudija za prethodni postupak je na predlog Tužilaštva za organizovani kriminal, posle saslušanja, pre dva dana odredio pritvor Predragu L, nekadašnjem načelniku Odeljenja za suzbijanje krijumčarenja droge u SBPOK, i Bojanu V, koji je takođe radio u ovoj službi, piše Mondo.

Oni se terete za pomoć učiniocu posle izvršenog krivičnog dela.

Još jedan bivši visokopozicionirani pripadnik SBPOK-a tek treba da bude ispitan na brojne okolnosti kada je reč o kriminalnoj bandi Veljka Belivuka.

U vezi sa ovom grupom policija je trenutno usredsređena na rasvetljavanju nestanka desetak ljudi za koje se sumnja da su bili na meti Belivukove i Miljkovićeve ekipe.

Kriminalnoj bandi trenutno se na teret stavljaju tri nestanka: Milana Ljepoje, Gorana Veličkovića i Zdravka Radojevića.

Podsetimo, 29. januara je uhapšen Velja Nevolja, omiljeni huligan familije Vučić, a pušten je na slobodu nakon saslušanja

Nakon 7 dana ponovo su Uhapsili Velju Nevolju i još 16 članova organizovane kriminalne grupe

Detalji hapšenja Velje Nevolje: “A bio sam vam dobar kad sam zakopavao oružje u Jajincima!”

Objavljeno da su reketirali Baku Praseta, i Rastu

Kriminalna grupa Velje Nevolje obezbeđivala Vučićevu inauguraciju, isplivali i rani radovi Dijane Hrkalović

Uspon i pad Velje Nevolje: Tatin sin i “nestašni” dečaci

Veze sa državom: Velja Nevolja sa pripadnikom Žandarmerije, a Danilo Vučić sa Acom Rošavim

Velja Nevolja imao tajne štekove, kuće i baze za mučenje, ubistva i druga teška krivična dela na više mesta u Srbiji

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

1.1K Shares
1.1K Shares
Share via
Copy link