Magazin Srbija

Velja Nevolja u napadu na Pink Pantere (VIDEO)

Pripadnik pljačkaške grupe Pink Panter Milan Ljepoja, za čije je ubistvo osumnjičen Veljko Belivuk zvani Velja Nevolja, nije jedina osoba iz redova poznatih pljačkaša dragulja koji se našao na Belivukovoj listi za odstrel!

Da je nekadašnji šef „Pink Pantera“ u Srbiji Milan Ljepoja iz Niša svirepo ubijen, otkriveno je kada je uhapšena organizovana kriminalna grupa koju predvodi Belivuk i njegov najbliži saradnik Marko Miljković Mare.

Na snimcima sa sigurnosnih kamera jedne od štek-vikendica u Ritopeku, za koju se osnovano sumnja da je korišćena za gnusne zločine, ubistva i uništavanja tela žrtava, zabeležen je trenutak kada u nju dolazi Ljepoja. Međutim, policija sumnja da on iz nje nikada nije živ izašao.

Razlog nestanka, a zatim i ubistva ovog Pink Pantera, od samog početka bio je obavijen velom misterije, sve dok nije otkriven snimak razgovora između Belivuka i jednog pripadnika grupe Marka Andrića Kuzmana.

U prvom snimku čuje se kako Kuzman šalje glasovnu poruku Velji Nevolji sa „skremblovanog“ telefona u kojoj kroz šifre govori o šefu „Pink Pantera“.

„Moram da ti prenesem, da budeš upoznat. Ona s*sa Mance iz Ništa, jel ga viđaš? On je glavni kao Pink Panter, jel ga znaš? Ja kažem: „A, ne viđam ga“. Neću da širim, brate, bez brige, samo što pre da pucam. Dobro. Ja kažem: „Neću da širim bez brige, brate, samo reci šta treba, tu sam“.

Dobro, pošto se raspituje za tebe, došao je na genijalnu ideju da će on da bude glavni u Nišu i okuplja neke momke pi***tine. I jedan od tih pi**i mi je preneo da se raspituje za tebe, da vi držite dole Niš, ali da ste sve najgore i da će da vas reši i onda on preuzima grad“, čuje se u snimku.

Drugi objavljeni snimak navodno datira iz vremena posle ubistva, a načelnik Uprave kriminalističke policije je objasnio da je reč o razgovoru između vođa i člana grupe.

Iz tog razgovora, delimično se može naslutiti i motiv ovog ubistva, mada istraga sada ide u nekoliko pravaca.

Na snimcima se čuje da je reč o sukobu oko podela teritorija u Nišu, odnosno o primatu koji će grupa Ljuboje preuzeti nakon što „skloni Belivukovu ekipu“. Objašnjava se da je Nišlije okupljene oko „Pantera“ pripremaju svoje ljude i da su finansijski stabilni.

U drugom snimku, koji je nastao nakon ubistva Ljepoje, čuje se kako Kuzman prenosi Belivukovu poruku da je rat završen i da Ljepojine drugare neće dirati.

Snimak krije motiv?

Međutim, istražitelji ne isključuje mogućnost da je motiv ovog svirepog ubistva novac, tačnije plen iz milionske pljačke koju je Ljepoja izvršio u Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

Ljepoja i njegova grupa su aprila 2007. godine sa dva automobila upali u tržni centar u Dubaiju i parkirali se ispred juvelirnice „Graf“. Jednim vozilom su probili izlog zlatare, a zatim izašli iz njega i odneli sve što im je palo pod ruku.

Drugim automobilom odvezli su se sa lica mesta i o njima se nije znalo sve do naredne godine, kada je Ljepoja pao u Francuskoj. U međuvremenu je uhapšen i njegov saradnik, koji je u zatvoru počinio samoubistvo.

Pljačka je procenjena na neverovatnih 11 miliona evra, a šta se dogodilo sa novcem, ostala je misterija. Zbog toga se ne isključuje mogućnost da je upravo plen bio jedan od motiva zbog kog bi Belivukova ekipa mogla doći u konflikt sa Ljepojom.

Likvidacije u garaži

U sačekuši u garaži jednog tržnog centra na Novom Beogradu ubijen je Aleksandar Šarac, beogradski kriminalac čiji je atentat pokušan više puta. Da je u opasnosti znao je i sam Šarac, pa se zbog toga kretao isključivo blindiranim automobilom, sa pancirom i uvek na prometnim mestima, ali ni to ga nije spasilo pošto mu je napadač prišao sa leđa u garaži i ispalio mu dva hica u potiljak.

I pored toga što se ranije nalazio na meti, u samom početku je bilo nejasno zbog čega je ubijen. Međutim, saznalo se ubrzo nakon toga da je Šarac dobar prijatelj Lazara Vukićevića, koji je nekoliko dana ranije nestao na Banovom brdu, begoradskom naselju u kom Šarac živi. Sumnja se da je i Vukićevića svirepo ubila Belivukova ekipa.

Ispostavilo se da je Šarac, čuvši da je Vukićević nestao, otišao kod njegovog oca i ponudio mu pomoć u potrazi, a onda je nekoliko dana kasnije ubijen.

Bojan Mirković

Nepunih mesec dana kasnije, na Novom Beogradu su ponovo odjeknuli hici, ovog puta u garaži jedne stambene zgrade u Belvilu. Žrtva je Bojan Mirković, čije ime u početku nije zvučalo poznato javnosti u Srbiji, ali je nekoliko dana kasnije otkriveno da je bio blizak saradnik Aleksandra Šarca.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić otkrio je na jednoj konferenciji da Šarac i Marinković imaju zajednički kontakt sa „pojedincima iz državnih struktura“, a govorkalo se i da su operativci grupe bliske škaljarskom klanu, zaduženi za nabavljanje automobila za izvršenje likvidacija koju organizuju pripadnici grupe na višoj poziciji u hijerarhiji klana.

Veza sa Damirom Hadžićem

A na toj poziciji nalazi se, između ostalog, i Damir Hadžić, Užičanin poznat po tome što je nakada pod okriljem „Pink Pantera“ harao evropskim juvelirnicama. Tokom aprila 2010. godine, Hadžić je uhapšen u Milanu, prilikom pokušaja izvršenja oružane pljačke blindiranog vozila za prevoz novca, a dve godine kasnije na njega je pucano u kladionici u Užicu.

Hadžić se proteklih godina povukao iz pljačkaškog posla, ali ne i iz kriminala, jer je prema informacijama bezbednosnih struktura njegov „posao“ sada bio organizovanje likvidacija za račun škaljarske kriminalne grupe. Škaljarski klan u sukobu je godinama sa kavačkim klanom, čiji je beogradski ogranak vodio upravo Belivuk, prenosi Mondo.

Velja i ekipa mučili Goksija 5 dana, odrubili mu glavu, sliku poslali njegovom šefu?!

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

Share via
Copy link