Magazin Srbija

Velja Nevolja tvrdi da je za SNS organizovao bakljade i skandiranje protiv Đilasa

veljko-belivuk
Foto: Tanjug/Rade Prelić

Građani širom Srbije su udaranjem u šerpe, pištaljkama i puštanjem glasne muzike, za vreme policijskog časa, na početku epidemije koronavirusa, izražavali svoje nezadovoljstvo radom aktuelne vlasti.

Nakon što se toj akciji odazvao veliki broj građana, krenuli su kontraprotesti pristalica SNS-a, koji su po krovovima zgrada palili baklje i sa razglasa puštali „Đilase, lopove“.

Iako je bilo evidentno da te kontraproteste organizuju naprednjaci, predsednik SNS Aleksandar Vučić je to demantovao, navodeći da iza njih stoji „neko udruženje mladih“.

Kasnije su brojni politički akteri, između ostalih i potpredsednica SSP, Marinika Tepić, tvrdili da su bakljade organizovali pripadnici grupe Veljka Belivuka.

Tokom saslušanja u tužilaštvu, Belivuk je naveo da je upravo ono bio taj koji je za državu obavljao i ovaj posao. On je ispričao kako je upoznao predsednika FK Crvena zvezda, Zvezdana Terzića, sa svim poslovima koje je obavljao za državu, a da je Terzić njemu, s druge strane, opisao kako izbegava suđenje.

– Tada sam detaljno objasnio one sitnice koje smo radili za državu, skandiranja, zaštita gej parade i slično, paljenje baklji, ono spontano spuštanje s krovova u vreme policijskog časa, „Đilase lopove“, i odmah da kažem, s Đilasom nemam ništa, ne podnosim ga organiski, da ne bude da njega nešton branim. Sve sam to rekao i onda je izašao on (Aleksandar Vučić, prim. aut.) i njegovi poltroni na televiziji i rekli da ja lažem – izjavio je Belivuk pred tužilaštvom i dodao:

– Pre neki dan sam u novinama pročitao i da tužilaštvo kaže da ja lažem, samim tim što je doneta naredba neka za prekidanje postupka protiv njega i Vulina. Podneli su oni potiv sebe, kako znaju zašto ih ja teretim? Miljković i ja nijednog trenutka nismo saslušani“, rekao je Belivuk u iskazu.

Dragan Đilas za portal Nova.rs naglašava da posle svih ovih tvrdnji postoji osnovana sumnja da je Vučić umešan u organizovani kriminal:

– Tužilaštvo je moralo da ga odavno pozove da da iskaz povodom iznetih tvrdnji i da dokaže da nije imao ni veze ni saznanja o Belivukovoj grupi. Da nije znao ništa od ovoga, da nije znao kako su sklanjani dokazi, uključujući i DNK sa mesta ubistva u ulici Džordža Vasingtona, da dokaže da se nije sastajao sa ovim ljudima u stanu svoje prijateljice Katarine Šišmanković na Zvezdari. Može i da ode na poligraf kao što se sam ponudio. A mogu i Belivuk i Miljković da budu polografski testirani i da ako se pokaže da govore istinu, tužilac pokrene istragu povodom iznetih tvrdnji – naglašava Đilas.

Đilas navodi da je sad jasnije da je njegova kolegnica iz stranke, Marinika Tepić, bila u pravu kad je govorila o sudbini SNS.

– Mislim da, kad se sve ovo čuje, postaje jasnije da je tvrdnja moje koleginice Marinike Tepić da su za SNS režim izbori pitanje da li su na slobodi ili u zatvoru, aspolutno istinit- zaključuje on.

Podsećanja radi, Đilas je objavio tokom varednog stanja, na svom zvaničnom Tviter nalogu video snimak, u kome vidno potresen govori da su njegova deca plakala i bila uplašena, nakon što se u blizini njihovog doma sa obližnje zgrade čulo „Đilase lopove“.

– Večeras su sa ove zgrade sa ozvučenja pustili „Đilase lopove“, što su slušala moja deca, ovde na 30 metara gde žive. I plakala. I tresla se od straha – objasnio je on.

Odmah se potom oglasio Vučić. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da nije čuo za napad na porodicu Dragana Đilasa. On je rekao da je nekome bilo potrebno da napravi taj slučaj, te da je ponosan na činjenicu da niko iz vlasti ne dira tuđu decu.

Velja Nevolja spreman da svedoči za Ivanovića, Cvijana i Savamalu

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

156 Shares
156 Shares
Share via
Copy link