Uncategorized

U Novom Sadu održano Veliko kolo za Ginisa

U Novom Sadu je uspešno održano Veliko kolo za Ginisa. Oko 12.000 ljudi iz 11 zemalja, okupljenih u 290 kulturno-umetničkih društava, odigralo je tri kola u neprekidnom ljudskom lancu od šest kliometara. Poslednju reč o zvaničnoj potvrdi rekorda daće predstavnici Ginisove knjige rekorda, koji su prisustvovali celom događaju i snimali sa zemlje i iz vazduha. Ali i ovako je postignut veliki uspeh.

veliko-kolo-ginisov-rekord

Učesnica Miljana Kocić je oduševljena celokupnom idejom i organizacijom.

– Jako mi je drago što sam učestvovala u ovoj manifestaciji. Ideja je jako dobra. Drugarica i ja smo se prijavile u poslednjem roku, ali nismo se pokajale, stvarno je manifestacija sjajna. Bilo bi super kada bi se još koji put ponovilo, da možemo još koji put oboriti rekord – rekla je Kocićeva.

 

Ovo je tok Velikog kola uživo.

16.15 – Kraj! Završeno je Veliko bačko kolo, a potom i Katanka, i na kraju Užičko kolo. Sa ta tri kola, završen je oficijalni deo u kojem Veliko kolo Novi Sad konkuriše za Ginisov rekord. Sada sledi jop nekoliko kola u kojima i civili mogu da se pridruže.

kolo-novi-sad-ginis

16.05 – Počelo je!!! Prva igra je Veliko bačko kolo. Svi učesnici moraju da se dneprekidno drže za ruke, inače rekord neće biti uvažen.

kolo-za-ginisa

16.00 – Učesnicima dele plakate udruženja za borbu protiv dijabetesa, koje na određeni znak treba da podignu kako bi bili smiljeni iz vazduha. Među njima je osetna trema. Iz organizacije opominju da će ceo projekat biti snimati iz vazduha, sa nekoliko lokacija, pri čemu će se voditi računa da li su svi u nošnjama, da li je kolo prekinuto i da li je neko u raskoraku. Nastavljaju se govori političara. Sreća pa je ozvučenje loše…

kolo-za-ginisa

15.30 – Na trasi od 6 kilometara spojena 4 bulevara. Učesnici Velikog kola su spojili Futoški put, Bulevar kneza Miloša, Bulevar Slobodana Sovanovića i Bulevar vojvode Stepe. Još ne počinje, pošto traju govori. Volonteri su pod otvorenim nebom i sunce peče…

veliko-kolo-za-ginisa-1

15.15 – Početak veliko kola za Ginisa, bio je najavljen za 15 sati, ali će kasniti oko 30 minuta. Stiglo je više od 12.000 učesnika iz cele Srbije, ali i iz inostranstva. Svi učesnici su spremni.

Aleksandar Ivanišević

Aleksandar Ivanišević

Reporter lutalica iz XX veka. Konfliktna ličnost.

komentar

Klikni da objaviš komentar

6.6K Shares
6.6K Shares
Share via
Copy link