darko-rundek-koncert
Izvor: darkorundek.com
Koncerti

Veliki koncerti Rundeka u Novom Sadu

Nastup Rundeka sa Cargo orkestrom očekuje nas u petak i u subotu u Pozorištu mladih, sa početkom u 20h. Posle brojnih muzičkih putovanja sa Cargo orkestrom, Rundek je odlučio da svede stvar na trio i time približi muziku publici kroz intimnost i ogoljenost tog sviračkog formata.

Autor, pevač i gitarista Darko Rundek osamdesetih godina predvodio je zagrebački novotalasni Haustor, iza koga su ostali uticajni i cenjeni albumi „Haustor“ (1981), „Treći svijet“ (1983), „Bolero“ (1985) i „Tajni grad“ (1988), na kojima su hitovi bili „Moja prva ljubav“, „Ena“, „Uzalud pitaš“, „Bi mog’o da mogu“… Rundek devedesetih kreće u samostalnu karijeru sa „Apokalipsom“ (1997) i „U širokom svijetu“ (2000), okupivši naposletku mnogoljudni Cargo orkestar za albume „Ruke“ (2002), live „Zagrebačka magla“ (2004), „Mhm A-ha Oh Yeah Da-da“ (2006) i „Live in Dom omladine“ (2008).

Posle brojnih muzičkih putovanja sa Cargo orkestrom, Rundek je odlučio da svede stvar na trio i time približi muziku publici kroz intimnost i ogoljenost tog sviračkog formata. Sa violinistkinjom Isabel Katala i multiinstrumentalistom Dušanom Ducom Vranićem osniva Rundek Cargo Trio koji objavljuje album „Plavi avion“ (2010).

rundek-koncert-novisad
Izvor: darkorundek.com

– Godinama sam radio projekat Between sa violinistkinjom Isabel u kome smo puno eksperimentirali. ‘Plavi avion’ je spojio Between i rad sa Ducom, i sve ide ka tradicionalnoj improviziranoj muzici. Mislim da je prije svega ‘Plavi avion’ stvarno album Rundek Cargo Trija. To nisu samo moje, nego zajedničke odluke. Pjesme su se otvorile zahvaljujući našoj suradnji – kaže Rundek.

Pet godina od prvog albuma „Plavi avion“, gitarista i pevač Rundek, violinistkinja Isabel Katala (Catala) i multiinstrumentalista Dušan Duco Vranić otisnuli su se na novo muzičko putovanje ovog puta preko CD albuma „Mostova“. Eklektične zbirke od 11 pesama za koje je stihove pisao Darko, a muziku Rundek Cargo Trio, objavio je na CD-u u Srbiji početkom juna 2015. godine promoterska kuća Long Play.

S albuma „Mostovi“ najavni singlovi su bili još u jesen 2013. godine „Midnight Calypso“ i na proleće 2015. „Don Juan“ (nastala kao song za istoimenu plesnu predstavu Hrvatskoga narodnog kazališta iz Rijeke, Bitef teatra iz Beograda i Grada teatra Budve).

– Don Juan’ se bavi onim strastvenim i tajanstvenim što povezujemo s tim mitskim zavodnikom iz Sevilje, a doživjeli smo i doživjele u vlastitom iskustvu – objašnjava Rundek.

Album otvara „Džaba“ i uz „Ima ih“ angažovano odslikava ključne probleme savremenog života ljudi, ne samo na prostoru bivše Jugoslavije… Neophodan kontrast (a možda i rešenje) pruža životna a jednostavna „Mijenjamo mijesto“, a možda i lično nostalgična „Vidova“? Dok „Clouds“ setno plove, „Vitamini“ duhovito govore o dražima starenja, dodatnu dozu egzotike donosi „Indijska“. Naslovni „Mostovi“ daju romantičnu boju albumu, koga na istu notu zatvara polagana „Ne zaboravi me“.

Ulaznice su u prodaju po ceni od 1300din u knjižari u holu pozorišta mladih informacije na telefon 021/522-935 021/472-1388 . Ulaznice će takođe moći da se rezervišu putem sajta DDTickets

Ne zaboravite da lajkujete Luftiku

Slađana Zličić

Slađana Zličić

Voli da putuje i piše, zavisna od slatkiša, lepih gestova, dobrih filmova i šopinga. Diplomirani novinar, zaljubljenik u more i sunce, snalazi se i u kuhinji, a jednog dana živeće u Rimu.

Dodaj komentar

Klikni da komentarišeš

Share Follow Tweet Share Share