Dogadjaji Koncerti

Veliki koncerti nagrađivanih umetnika na NOMUS-u

Na prvom, od dva koncerta koja će biti održana u utorak, 19. aprila u okviru NOMUS-a, nastupiće nosilac zlatne medalje na Konkursu „Paganini“ – kineski violinista Ning Feng i čuveni mađarski Kamerni orkestar „Franc List“, dok će drugi koncert prirediti dobitnik priznanja „Zvezde u usponu“ za prošlu godinu, prema Organizaciji evropskih koncertnih dvorana – Kvartet saksofona „Signum“ iz Nemačke.

ning feng foto web
muzickaomladina.org

Prvi koncert održava se u Sinagogi od 19.30 sati , a na programu je Mocartov Koncert za violinu i orkestar, Sarasateove „Ciganske melodije“, Barberov Adađo i Bartokov Divertimento. Kineski violinista Ning Feng nekadašnji je student Sečuanskog muzičkog konzervatorijuma, potom berlinske Visoke muzičke škole „Hans Ajsler“ najzad i Kraljevske muzičke akademije u Londonu.

SIGNUM sajt web
muzickaomladina.org

Kvartet saksofona „Signum“ održaće koncert u Gradskoj kući od 22 sata, a na programu su Grig, Barber, Ligeti, Šostakovič i Geršvin.

Kvartet čine Blaž Kemperle (sopran saksofon), Erik Nestler (alt saksofon), Alan Lužar (tenor saksofon) i Guerino Belarosa (bariton saksofon) – četiri različita zvučna i umetnička karaktera u jedinstvenom izvođačkom telu. Pored ogromnog dinamičkog raspona i izvanredne muzikalnosti, četvoricu sjajnih interpretatora krasi i uzvudljiva radost kreacije, što ovaj sastav izdvaja među mnogim izvrsnim kamernim formacijama.

Još zanimljivih najava potražite ovde.

 

BONUS VIDEO

Ne zaboravite da lajkujete Luftiku

Share via
Copy link