Dogadjaji

Velika posećenost novosadskog sajma zapošlavanja

Veliki broj Novosađana je posetio Sajam zapošljavanja u Novom Sadu kako bi dobio priliku da popriča sa poslodavcima i ostavi svoj CV u nadi da će dobiti posao.

sajam-posao
privatna arhiva

– Došla sam na Sajam zapošljavanja kako bih našla posao u struci, a ako ništa bar ću znati da sam pokušala. Po struci sam diplomirani ekolog i master biolog, ali još nisam našla da neko ovde traži moju profesiju – kaže Novosađanka Marija Stojšić.

Na štandovima su se moglo primetiti veliki broj ostavljenih CV-jeva, a ispred štandova su građani stojali u redovima kako bi mogli da se rapitaju o uslovima koje nude i traže poslodavci.

sajam-novi-sad
privatna arhiva

– Naša firma se bavi proizvodnjom opreme za prehrambenu industriju i trenutno tražimo asistenta direktora, asistenta u markentingu i prodaji, mašinskog, elektro inžinjera, ali i radnike bravare. Ima dosta zainteresovanih za sve pozicije – kaže Dragana Božić izpred firme Primar tehno D.O.O. iz Maglića i dodaje da su oni i pred dve godine isto bili na Sajmu i da su bili zadovoljni kandidatima, a da ove očekuju da će za dve nedelje izabrati kandidate.

– Došao sam da konačno nađem posao. Ovde živim u Novom Sadu, sam se izdržavam i studiram biologiju u isto vreme. Prvi put sam na Sajmu, ostavio sam CV na dva mesta, ali nigde nisam našao da se traži moja struka – kaže Boris Nikolić.

 

sajam-poslovi
privatna arhiva

Sedmu godinu za redom, 100 perspektivnih preduzetničkih ideja imaju priliku da budu realizovane u okviru nacionalnog konkursa „Pokreni se za posao“,  zahvaljujući podršci kompanije Filip Moris. Konkurs traje dо 29. februara 2016.

Ovaj program pomaže ljudima koji žele da pokrenu ili unaprede sopstveni biznis. Svi građani sa dobrom poslovnom idejom iz cele Srbije mogu da postanu korisnici ovog programa. Putem ovog programa, koji sporovodi udruženje građana ENECA iz Niša, kompanija Philip Morris dodeljuje bespovratna sredstva za nabavku neophodne opreme za poslovanje. Osim sredstava za kupovinu opreme, budućim preduzetnicima obezbeđene su poslovne i stručne obuke, kao i stalna savetodavna pomoć od strane ekonomskih stručnjaka.
U poslednjih 5 godina, u okviru programa je osnovano ili unapređeno 385 malih porodičnih preduzeća koja uspešno posluju, a ukupan broj upošljenih u ovim preduzećima je preko 1.200 ljudi.

Više o tome kako možete naći posao online

Marija Jovanović

♉ ♓
Rođena nežna i ratoborna. Obožava Bulgakova, Monea i astrologiju. Diplomirani profesor književnosti.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

Share via
Copy link