Magazin Putovanja

Večeru na Baliju platio skuplje nego čitav odmor: „Konobar me pitao ‘Da li ste sigurni, gospodine?'“

bali večera
Foto: Water sports Bali

Australijski turista platio je večeru više od 2.000 australijskih dolara. Veče u restoranu, ispostavilo se, izašlo je skuplje nego što je platio čitav odmor.

Neimenovani Australijanac letovao je na indonežanskom ostrvu proslavljajući rođendan sa prijateljima kada je napravio grešku, navodi New Zeland Herald, prenosi Telegraf.rs.

On i njegovi prijatelji odlučili su da naruče flašu vina zajedno sa večerom, navodi Australijanac opisujući svoju grešku na Fejsbuku.

Izabrali su flašu vina sa dna stranice: „Domaine Leflaive Chevalier-Monrachet“, berba 2004. sa cenom od 1,7 miliona indonežanskih rupija, odnosno oko 170 australijskih dolara.

– Definitivno više nego što bih uobičajeno platio u Australiji, ali bila je rođendanska proslava. Sto sedamdeset dolara nije strašno pa sam pozvao konobara, koji je napravio pauzu i pitao me: Da li ste sigurni, gospodine? – naveo je turista, koji priznaje da je bio malo uvređen kada ga je konobar pitao.

– Rekao sam da ne brine misleći se u sebi kako sme da pomisli da ne mogu da platim 170 dolara za flašu vina. Popili smo celu bocu i uživali u večeri, a u jednom trenutku je izašao i šef da se upozna sa nama – objasnio je Australijanac.

Na kraju večeri platio je račun i nije mnogo obraćao pažnju. Međutim, kada je sutradan proverio neprijatno se iznenadio.

Otkrio je da vino nije koštalo 1,7 miliona rupija, već 17 miliona, odnosno skoro 1.700 australijskih dolara.

– Ta večera je zapravo koštala više nego ceo odmor – dodao je turista.

Izvor: Telegraf.rs

Upozorenje za turiste na letovanju u Grčkoj: Detalj na računima koji je znak prevare (FOTO)

Ekipa Luftike

komentar

Klikni da objaviš komentar

  • Možda ipak mi Srbi nismo najgori. Nekako mi teško da poverujem da bas niko od prijatelja nije video grešku, odnosno pravu cenu, ako je već on pogrešio.

85 Shares
Share via
Copy link