klavir-koncert-sinagoga
Izvor: wikimedia.org
Koncerti

Vedran Ferizović u studiju M

U sredu, 14. oktobra, u okviru emisije „M-ključ“ u studiju M, imaćete priliku da poslušate koncert „Vedran Ferizović Tria“ koji će početi u 21.00h.

Trio Vedrana Ferizovića nastaje 2014. godine. Za muzičke i tekstualne ideje uzima kantautorski rad Vedrana Ferizovića i nekolicinu pesama benda JAL (Josip A Lisac) koje bend ređe izvodi. Istrumentalna postavka trija, (gitara i glas, kontrabas, klarinet), zamišljena je tako da kontrabas i gitara zauzimaju prostor bas linija, harmonije i ritma, dok je komentarisanje i dopunjavanje teksta prepušteno slobodnim klarinetskim deonicama. Trio je svoju premijeru imao u KCNS u martu prošle godine, a ove planira snimanje prvog albuma i nove koncerte. Tekstovi pokrivaju polja ljubavnih, urbano-filozofskih i socijalnih tema izražavajući se raznolikim stihom, sentimentom, ironijom, prepričavanjem, šalom, rodoljubljem, itd. Muzika je stilski prilagođena tekstu pa samim tim i ona varira u pogledu harmonije, ritma, melodije, mira i nemira.

Sa Vedranom Ferizovićem nastupaju Ervin Malina (kontrabas i bas gitara) i Vasa Vučković (klarinet).

Luftika
Slađana Zličić

Slađana Zličić

Voli da putuje i piše, zavisna od slatkiša, lepih gestova, dobrih filmova i šopinga. Diplomirani novinar, zaljubljenik u more i sunce, snalazi se i u kuhinji, a jednog dana živeće u Rimu.

Dodaj komentar

Klikni da komentarišeš

Share Tweet Share Share Follow