Veče posvećeno Viktoru Igou u CK13

0
Victor_Hugo
en.wikipedia.org

Ovog petka u Omladinskom centru CK13 održava se program pod nazivom “Pisalište – javno čitanje”, a čitaće se radovi koji su nastali na radionici kreativnog pisanja, ali i neki drugi, zavisno od dogovora i raspoloženja samih učesnika.

Motiv februarske radionice su predmeti, a za inspiraciju su učesnici imali i jednu zajedničku rečenicu kojom bi trebalo završiti tekst (priču ili pesmu). Rečenica glasi “Uteha onima koji nemaju ništa”, a preuzeta je iz romana “Čovek koji se smeje” Viktora Igoa. Igo je rođen 26. februara 1802. godine, tako da će na neki način ovo veče biti i simbolični omaž velikom francuskom piscu.

Pisalište je spontani i otvoreni koncept radionica kreativnog pisanja, još uvek je u nastajanju, sa idejom da se dalje razvija zajedno sa samim učesnicima radionica. Okupljamo se jednom mesečno, donosimo sveže radove, ali i na licu mesta stvaramo nove, kako samostalne, tako i zajedničke.

Nakon zvaničnog dela, svi posetioci su pozvani da ostanu na druženju sa učesnicima radionice, a u klubu će se slušati odabrane pesme Džonija Keša, jednog od najvećih muzičara 20. veka.

Pogledajte gde još možete slušati Džonija Keša.

Lajkujte stranicu Luftika i prvi pročitajte nove tekstove ↴

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here