Dogadjaji Radionice

Veče posvećeno Viktoru Igou u CK13

Ovog petka u Omladinskom centru CK13 održava se program pod nazivom „Pisalište – javno čitanje“, a čitaće se radovi koji su nastali na radionici kreativnog pisanja, ali i neki drugi, zavisno od dogovora i raspoloženja samih učesnika.

Motiv februarske radionice su predmeti, a za inspiraciju su učesnici imali i jednu zajedničku rečenicu kojom bi trebalo završiti tekst (priču ili pesmu). Rečenica glasi “Uteha onima koji nemaju ništa”, a preuzeta je iz romana “Čovek koji se smeje” Viktora Igoa. Igo je rođen 26. februara 1802. godine, tako da će na neki način ovo veče biti i simbolični omaž velikom francuskom piscu.

Pisalište je spontani i otvoreni koncept radionica kreativnog pisanja, još uvek je u nastajanju, sa idejom da se dalje razvija zajedno sa samim učesnicima radionica. Okupljamo se jednom mesečno, donosimo sveže radove, ali i na licu mesta stvaramo nove, kako samostalne, tako i zajedničke.

Nakon zvaničnog dela, svi posetioci su pozvani da ostanu na druženju sa učesnicima radionice, a u klubu će se slušati odabrane pesme Džonija Keša, jednog od najvećih muzičara 20. veka.

Pogledajte gde još možete slušati Džonija Keša.

Avatar

Ivana Vukovac

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

Share via
Copy link